Ik heb niet altijd leuke herinneringen of toffe anekdotes bij elk gerecht dat ik maak. Soms zitten er klassiekers in die ge(s)maakt worden door de familie, maar de meeste zijn gewoon probeersels die goed uitdraaien; net zoals deze pasta. Deze romige pasta is zeer snel klaar, een leuke afwisseling met klassieke tomatensausen en hij vult de keuken met heerlijke geuren. Het originele recept vraagt om geitenkaas met look en kruiden, maar die was niet meteen te vinden in de winkel. Ik gebruikte gewone simpele geitenkaas en heb het geheel op smaak gebracht met allerhande kruiden. Wil je toch iets anders proberen? Ga dan op zoek naar pittigere geitenkaas met kruiden of probeer alvast eens de geitenkaas met bieslook uit de supermarkt.
Ingrediënten:
- 500 g pasta (linguine, papardelle, … )
- 1 kleine ui
- 2 teentjes look
- 30 cl room
- 150 g geitenkaas
- 2 rode paprika’s
- 85 g parmezaan
- verse bieslook, oregano, tijm, paprikapoeder, peper en zout
Bereiding:
- Zet de paprika’s onder de ovengrill tot ze beginnen te blakeren. Haal ze uit de oven en bedek ze met een vochtige handdoek of wat aluminiumfolie.
- Snipper de ui en de look fijn. Stoof ze aan in wat olijfolie tot de ui glazig is.
- Verwijder ondertussen het vel en de pitjes van de paprika en snij in grove stukken.
- Doe de room bij de ui en zet op een lager vuur. Doe er de geitenkaas bij en blijf roeren tot hij gesmolten is.
- Kook de pasta gaar.
- Doe de grove stukken paprika en parmezaan bij de saus en mix alles fijn. Kruid met fijngesnipperde bieslook, oregano, paprikapoeder en peper en zout naar smaak.
- Giet de pasta af en verdeel er alle saus over. Meng goed onder elkaar. Verdeel over de borden en werk af met wat bieslooksnippers en eventueel wat parmezaanschilfers. Serveer meteen.
Bron: Lauren’s Latest
Plaats een reactie