Ferrero Rocherijs

26 Jun

IMG_8965

Jarenlang supporterden we thuis voor Italië: we vierden toen ze in 2006 het WK wonnen en voelden mee toen ze twee jaar geleden het EK verloren tegen onze andere favoriet Spanje. Helaas valt er dit jaar niet zoveel te vieren, dus met dit overheerlijke recept willen we Italië alvast een hart onder de riem steken. In het maken van overheerlijk ijs blijven ze alvast wereldkampioen.

Ingrediënten:

  • 12 Ferrero Rochers
  • 6 eierdooiers
  • 165 g suiker
  • 330 g volle room
  • 330 g volle melk
  • 150 g Nutella

Bereiding:

  • Steek de Ferrero’s minstens een paar uur op voorhand in de diepvries.
  • Doe ondertussen de dooiers met 50 g suiker in een kom en klop (met of zonder mixer) tot ze dik en licht van kleur worden.
  • Doe de melk, room, Nutella en de rest van de suiker in een kom en zet op een middelhoog vuur tot het kookt en de suiker gesmolten is.
  • Giet de helft van het melk- en roommengsel op het eimengsel en klop goed. Voeg bij de rest van de melk en zet terug op het vuur.
  • Verhit het mengsel op een laag vuurtje en blijf roeren tot het indikt. Let op: laat het niet koken, want de eieren kunnen stollen. Blijf roeren toe het indikt: trek om te checken een streep op de achterkant van je lepel.
  • Haal de kom van het vuur. Zet de kom in koud water (vul voor je gemak de wasbak met een bodem koud water) en roer heen en weer om het mengsel te laten afkoelen.
  • Zet de kom in de koelkast om volledig af te koelen.
  • Haal de diepgevroren Ferrero’s uit de diepvries en steek ze in een blender of keukenrobot. (Je kan ze ook met een scherp mes snijden, maar werk snel zodat ze niet smelten) Mix de Ferrero’s in kleinere stukken (afhankelijk van hoe groot je de brokken wil). Schep alles weer samen en zet terug in de diepvriezer.
  • Eens afgekoeld, volg je de gebruiksaanwijzingen van je ijsmachine om ijs te maken.
  • Als het ijs bijna klaar is, haal je de stukjes Ferrero uit de diepvriezer en meng je ze onder het ijs. Zo kunnen ze niet meer smelten.

Bron: Agagfaf

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

The Candid Appetite

Where Cooking Meets Photography

Jules' vriendjes

De kindjes van de Julesklas in SBS Hofstade

Baked Louie's

If only men were as satisfying as chocolate

Pastry Affair

If only men were as satisfying as chocolate

Romeo&Julienne

If only men were as satisfying as chocolate

Annie's Eats

If only men were as satisfying as chocolate

Louie's Sweet Kitchen

If only men were as satisfying as chocolate

%d bloggers op de volgende wijze: