Empanadas

24 Jun

IMG_9106

Romeo&Julienne bewees twee jaar geleden tijdens het EK al dat vrouwen en voetbal een perfecte combinatie zijn. We maakten toen Russische beef stroganoff, Italiaanse gnocci, Zweedse kötbullar, … Nu het WK volop aan de gang is, lijkt het nog eens een goed idee om wat gerechten met wereldklasse te maken. We geven de aftrap met Argentijnse empanadas, een soort van opgevulde pasteitjes.

IMG_9098

Ingrediënten:

Voor het deeg:

  • 300 g bloem
  • 1,5 tl zout
  • 110 g boter
  • 1 ei (+1 extra om te doreren)
  • 9 cl koud water
  • 1 el azijn

Voor de vulling:

  • 200 à 250 g gehakt
  • 1 el paprikapoeder (voor wie het pikanter wil een extra snuifje gerookt paprikapoeder)
  • 1 el komijn (wie geen fan is van komijn  houdt het bij een tl)
  • 1/2 rode paprika, in blokjes
  • 1 el peterselie
  • 1 kleine ui of sjalot
  • 5 lente-uitjes
  • 1 el kappertjes (optioneel)
  • olijfolie
  • 1 hardgekookt ei
  • 1 blik tomatenstukjes
  • peper en zout

Bereiding:

  • Doe de bloem met het zout in een grote kom. Meng er de boter in stukken onder tot je geen brokken meer hebt.
  • Meng het ei, water en azijn. Doe het bij de bloem en meng alles goed tot een homogeen deeg.
  • Rol het deeg in een bal. Wikkel in plastiekfolie en leg 1 uur in de koelkast.
  • Maak de vulling: verhit ca. 2 el olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Doe er de ui bij en laat eventjes stoven. Doe er de paprika en lente-ui bij en laat zacht worden (let op: niet aanbakken! Verlaag het vuur indien nodig). Voeg de tomaten in blik toe en laat wat indikken. Voeg het gehakt in delen toe en verkruimel het met een vork. Doe er de kruiden, peterselie (en eventueel kappertjes) bij. Proef eerst en kruid dan extra met peper en zout indien nodig. Bak tot het vlees tot het volledig gaar is en je een soort dikke spaghettisaus krijgt. De saus moet genoeg ingekookt zijn en mag niet meer lopen. Roer af en toe.
  • Voeg het ei bij de saus en verkruimel het met een vork. Meng onder de saus. Zet het vuur af.
  • Verwarm de oven voor op 205°C. Haal het deeg uit de koelkast. Verdeel het deeg in kleinere stukken voor je eigen gemak. Rol het deeg uit tot een lapje van 3 mm. Snij er cirkels van ca. 8-10 cm uit. Doe 1 à 2 el (Afhankelijk van de grootte van je cirkel gebruik je meer of minder saus. Gebruik niet te veel, zodat de cirkel nog probleemloos dicht kan.) saus in het midden van de cirkel en vouw tot een halve maan. Duw de randen goed plat en vouw ze dan naar binnen zodat de vulling goed blijft zitten. Leg ze op een bakplaat met bakpapier.
  • Klop een ei los en borstel ei over de bovenkant van de empanadas. Bak ze ca. 25 minuten tot ze goudbruin zijn. Je kan gevormde en ongebakken empanadas ook invriezen.


IMG_9103

 

Bron: Turn Table Kitchen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

The Candid Appetite

Where Cooking Meets Photography

Jules' vriendjes

De kindjes van de Julesklas in SBS Hofstade

Baked Louie's

If only men were as satisfying as chocolate

Pastry Affair

If only men were as satisfying as chocolate

Romeo&Julienne

If only men were as satisfying as chocolate

Annie's Eats

If only men were as satisfying as chocolate

Louie's Sweet Kitchen

If only men were as satisfying as chocolate

%d bloggers op de volgende wijze: