Zomers, simpel, fris en klaar in een handomdraai: meer moet dat niet zijn voor een zomers aperitiefhapje.
Ingrediënten: (20-tal crostini)
- 1/2 stokbrood, in dunne plakjes
- 250 g ricotta
- 200 g gerookte zalm
- 1 el olijfolie + extra
- 1/3 komkommer
- enkele pijpjes bieslook, fijngehakt
- verse dille, fijngehakt (of gedroogd)
- peper en zout
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180°C. Snij het stokbrood in fijne plakjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg er het stokbrood op. Besprenkel met olijfolie en peper en zout en toast 5 à 6 minuten tot de kantjes mooi goudbruin zijn en het brood begint de toasten.
- Maak ondertussen de ricottacrème: meng de ricotta met de bieslook, dille en 1 el olijfolie. Kruid stevig met peper en met wat zout.
- Smeer het ricottamengse over het stokbrood, leg er stukjes gerookte zalm op en werk af met fijne schijfjes komkommer.
Bron: Violeta Pasat
Plaats een reactie