Crostini met ricotta en gerookte zalm

15 jul

992478_10201580921703933_1134918894_n
Zomers, simpel, fris en klaar in een handomdraai: meer moet dat niet zijn voor een zomers aperitiefhapje.

Ingrediënten: (20-tal crostini)

  • 1/2 stokbrood, in dunne plakjes
  • 250 g ricotta
  • 200 g gerookte zalm
  • 1 el olijfolie + extra
  • 1/3 komkommer
  • enkele pijpjes bieslook, fijngehakt
  • verse dille, fijngehakt (of gedroogd)
  • peper en zout

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Snij het stokbrood in fijne plakjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg er het stokbrood op. Besprenkel met olijfolie en peper en zout en toast 5 à 6 minuten tot de kantjes mooi goudbruin zijn en het brood begint de toasten.
  • Maak ondertussen de ricottacrème: meng de ricotta met de bieslook, dille en 1 el olijfolie. Kruid stevig met peper en met wat zout.
  • Smeer het ricottamengse over het stokbrood, leg er stukjes gerookte zalm op en werk af met fijne schijfjes komkommer.

Bron: Violeta Pasat

Plaats een reactie

War and Peas

Funny Comics

Jules' vriendjes

De kindjes van de Julesklas in SBS Hofstade

Baked Louie's

If only men were as satisfying as chocolate

Pastry Affair

If only men were as satisfying as chocolate

Romeo&Julienne

If only men were as satisfying as chocolate

Everyday Annie

If only men were as satisfying as chocolate

Louie's Sweet Kitchen

If only men were as satisfying as chocolate