Het begrip staycation blijkt niet zo goed ingeburgerd te zijn als ik dacht. Mijn zus, die altijd staat te springen om van alles te proeven, had het meer begrepen als een ‘steakcation’. U vraagt, wij draaien!
Ingrediënten: (3 grote eters)
- 1 volledig breed stokbrood (ciabatta lukt ook)
- 600 g gemarineerde steak (vb. country steak)
Voor de frisse steak sandwich met pepers:
- rucola
- 1/2 potje zure room
- bieslook
- 2 puntpaprika’s (of paprika’s/pepers uit een bokaal)
- peterselie
- peper en zout
Voor de smeuïge steak sandwich met cheddar:
- rucola
- enkele plakjes cheddar
- rode ui
Bereiding:
- Bak de steak enkele minuten tussen de grill of op de barbecue. Leg op een bord en laat even rusten. Bestrooi met wat zeezout.
- Leg het stokbrood even in de oven zodat het kan opwarmen.
- Voor de frisse steak sandwich met pepers: Leg de puntpaprika’s even onder de grill van de oven tot ze lichtjes beginnen te blakeren. Haal uit de oven en verwijder het vel en de zaadjes. Snij in kleine blokjes. Snipper de peterselie en meng onder de paprikablokjes.
- Snipper de bieslook fijn. Meng met de zure room. Kruid naar smaak met peper en zout.
- Wrijf het warme stokbrood in met de zure room. Beleg met een laag rucola. Snij de steak in fijne reepjes en leg op de rucola. Werk af met de paprikasalsa.
- Voor de smeuïge steak sandwich met cheddar: Snij de steak in fijne reepjes en leg ze op de het stokbrood. Verdeel er enkele plakjes cheddar over. Schijf even onder de grill tot de kaas gesmolten is. Werk af met rucola en ringetjes rode ui.
Naar: Daily Mail
ja seg, sebiet beklagen uw moeder en uw vader dat ze op congé zijn, zo lekkere dinges allemaal! 😉
Heerlijk! Je kan je stokbroodjes eerst even opwarmen in je grill en daarna je vlees bakken in de grill. Lijkt een beetje op Philly steak http://kokenenhogehakken.blogspot.be/2012/11/philly-steak-sandwich.html