Tagliatelle met gerookte zalm en kruidensaus

11 Jul

IMG_2522e

Een favoriet recept van vroeger dat terug vanonder het stof werd gehaald: smaakt heel erg lekker, maar durft nogal snel te droog te zijn. Gebruik dus genoeg room en warm die pas op als de pasta gaar; zo zorg je ervoor dat alles warm en smeuïg blijft.

tagliatelle

Ingrediënten: (voor 2 personen)

  • 150 g gerookte zalm
  • 2 dl room
  • 1/2 el bieslook, fijngehakt + extra
  • 1/2 el dille, fijngehakt + extra
  • 200 g tagliatelle
  • zure room

Bereiding:

  • Snij de helft van de zalm grof en pureer met de room in een blender tot een smeuïg mengsel. Zorg ervoor dat de room niet stijf wordt.
  • Verwarm de borden voor. (Het gerecht koelt heel snel af)
  • Kook de tagliatelle gaar in een grote kom water.
  • Verwarm de zalmroom op een zacht vuurtje. Haal van het vuur als het begint te klonteren.
  • Snij de andere helft van de zalm in reepjes.
  • Giet de pasta af en laat uitlekken. Meng er de saus onder en verdeel over de voorverwarmde borden.
  • Garneer met een flinke dot zure room, bieslook en dille en de rest van de zalm.

IMG_2527

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

The Candid Appetite

Where Cooking Meets Photography

Jules' vriendjes

De kindjes van de Julesklas in SBS Hofstade

Baked Louie's

If only men were as satisfying as chocolate

Pastry Affair

If only men were as satisfying as chocolate

Romeo&Julienne

If only men were as satisfying as chocolate

Annie's Eats

If only men were as satisfying as chocolate

Louie's Sweet Kitchen

If only men were as satisfying as chocolate

%d bloggers op de volgende wijze: