Verse pasta

10 Jul

IMG_2501

Mijn zus en ik hebben deze zomer nog geen concrete vakantieplannen, dus we genieten voorlopig maar van een welverdiende staycation. Om het vakantiegevoel toch een beetje op te roepen, doen we ons elke dag te goed aan het lekkerste eten en weinig dingen kunnen heerlijke zelfgemaakte pasta overtreffen.

Ingrediënten:

  • 400 g bloem type ’00’
  • 4 eieren
  • 1 el olijfolie

Bereiding:

  • Stort de bloem op een proper werkvlak en maak er een kuiltje in.
  • Breek de eieren, en stort de inhoud in het kuiltje. Doe er de olijfolie bij. Gebruik een vork om de eieren en olijfolie zorgvuldig te mengen met de bloem.
  • Gebruik je handen om het deeg goed te kneden als het een vastere vorm krijgt. Kneed tot een stevige, homogene massa.
  • Rol in plastiekfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
  • Verwerk de pasta in kleine stukken. Rol ze met een deegrol uit tot een zeer fijn deeg, waar je bijna door kan kijken. Snij het deeg naar wens (dikkere slierten voor tagliatelle, dunnere voor linguini). Je kan ook grotere vellen snijden voor lasagne of ravioli .
  • Laat de pastaslingers even drogen zodat ze niet aan elkaar blijven kleven. Je kan ze dan heel gemakkelijk van het rekje halen en koken zonder dat ze aan elkaar blijven kleven. Verse pasta hoeft slechts enkele minuten te koken (reken op 3 à 4 minuten om te beginnen en proef dan). De pasta is gaar als hij boven komt drijven.
  • Pasta maken gaat nog sneller met een keuken- en een pastamachine. Doe alle ingrediënten samen in de keukenmachine en laat enkele minuten kneden tot een stevige bol.
  • Haal de pasta uit de koelkast. Haal kleinere porties door de pastamachine. Begin op een lage stand en verhoog steeds tot een dun pastavel. Gebruik niet te lange vellen, tenzij je een paar extra handen hebt om te helpen. Je kan de slingers zelf snijden of daarvoor ook de pastamachine gebruiken.

IMG_2502

Eén reactie to “Verse pasta”

  1. Daddy juli 10, 2013 bij 18:38 #

    Wish we were there. Groetjes uit Wales !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

The Candid Appetite

Where Cooking Meets Photography

Jules' vriendjes

De kindjes van de Julesklas in SBS Hofstade

Baked Louie's

If only men were as satisfying as chocolate

Pastry Affair

If only men were as satisfying as chocolate

Romeo&Julienne

If only men were as satisfying as chocolate

Annie's Eats

If only men were as satisfying as chocolate

Louie's Sweet Kitchen

If only men were as satisfying as chocolate

%d bloggers op de volgende wijze: