Boobcake

10 Jun

IMG_6957
Op vaderdag mag het al eens gekker, dus waarom maak je eens geen borstencake? Succes gegarandeerd. Deze taart is ook altijd een voltreffer op verjaardagsfeestjes, als het iets pikanter mag. Voor deze taart kozen wij voor een lichte victoriataart met chocoladeroomvulling, maar je kan uiteraard je favoriete smaken combineren. Probeer eens chocoladetaart of vanillecake en vul met boterroom of confituur.

borstentaart1

Ingrediënten:

Voor de cake:

Voor de vulling:

  • 200 à 300 g fondant- of melkchocolade
  • 10 à 15 cl volle room

Voor het bekleden van de taart:

  • 1 pakje witte rolfondant (Aveve): neem bij de grotere vorm voor de zekerheid 2 pakjes
  • 1 pakje rode (de kleur van het corset) rolfondant (Aveve)
  • voedingskleurstof: ivoor en rood/roze (Aveve)

borstentaart2

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180°.
  • Vet 1 bakvorm van ongeveer 20-25 cm diameter in met wat boter. Doe hetzelfde voor de Blandaschaaltjes.
  • Meng de bloem, het bakpoeder in een kom of keukenrobot. Voeg de boter, suiker en eieren toe. Klop dit tot een glad deeg. Verdeel het deeg over de vormen. Vul de schaaltjes voor 2/3 met deeg en strijk mooi glad. Doe de rest van het deeg in de taartvorm.
  • Bak de taart goudbruin in 50-60 min. Controleer met een prikker. Laat de taart afkoelen in de bakvorm en op een rooster.
  • Snij de taart middendoor in twee of in drie delen. Doe hetzelfde met de borsten.
  • Smelt de chocolade en laat even afkoelen. Klop 10 à 15 cl slagroom op en doe er de chocolade bij tot je een halfstevig, uitstrijkbaar mengsel hebt. Hoe lopender het mengsel, hoe minder goed je het kan openstrijken.
  • Smeer een laagje chocoladeroomvulling tussen elke twee lagen op de taart, maar laat een halve cm open aan de rand zodat de vulling de fondant niet raakt later. Herhaal dit met de andere lagen. Smeer enkel vulling binnenin de taart, nooit vanbuiten want dan kan de fondant smelten. Enkel botercrème mag je ook langs de buitenkant smeren.
  • Gebruik tandenstokers om te taart weer netjes op de bouwen. Steek in elke laag 1 tandenstoker, mooi boven elkaar. Leg ze nadien terug op een rij. (zie foto)
  • Plaats de borstencakejes op de taart.
  • Kleur 1 pakje rolfondant “vleeskeurig”. Gebruik hiervoor ivoorkleurige kleurstof. Breng in kleine beetjes aan met een tandenstoker en kneed goed. Blijf kleurstof toevoegen tot je de juiste kleur hebt. Indien de fondant te plakkerig wordt, laat je hem even aan de kant liggen. Gebruik een klein stukje van de ivoorkleurige fondant voor de tepels: doe er een klein likje rood of roze bij en kneed goed.
  • Rol de fondant voorzichtig fijn uit. Drapeer de vleerkleurige fondant eerst over de bovenkant van de taart. (zie foto) Druk met je vingers stevig over de vormen en druk aan. Snij onderaan de taart de overbodige fondant af en duw mooi onder de taart.
  • Maak de tepels en duw ze op de rolfondant. Rol ook de gekleurde fondant uit en drapeer over de onderkant van de taart. Zorg dat  zowel de overgang met de andere fondant als de zijkanten goed bedekt zijn. Werk af naar wens: maak er een afdruk van kant in, werk af met bloemetjes, franjes, bandjes, …
  • Maak de taart niet te lang op voorhand: ze mag niet in de koelkast omdat de fondant dan gaat “zweten”. Bewaar ze dus voor een korte tijd op een koele plaats (roomvulling mag niet te lang uit de koelkast).

IMG_8479

Met dank aan Lien Tombeur

3 Reacties to “Boobcake”

  1. an van cosmo juni 10, 2013 bij 22:47 #

    we hadden het hier nog tegen mekaar gezegd dat de Jos waarschijnlijk iets lekkers ging krijgen van zijn dochter, schitterend😉

  2. Jacqueline oktober 29, 2013 bij 15:45 #

    Hoe lang moeten de blanda schaaltjes in de oven? Of doe je die gelijk met de bodem?

    • Romeo&Julienne november 1, 2013 bij 00:27 #

      Ik steek ze allemaal samen in de oven. De schaaltjes moeten er gewoon wat eerder uit, maar dat kan je makkelijk controleren met een prikker. Succes ermee!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

The Candid Appetite

Where Cooking Meets Photography

Jules' vriendjes

De kindjes van de Julesklas in SBS Hofstade

Baked Louie's

If only men were as satisfying as chocolate

Pastry Affair

If only men were as satisfying as chocolate

Romeo&Julienne

If only men were as satisfying as chocolate

Annie's Eats

If only men were as satisfying as chocolate

Louie's Sweet Kitchen

If only men were as satisfying as chocolate

%d bloggers op de volgende wijze: