Caesarsalade met warmgerookte forel

13 Mei

IMG_1809e
Onder de salades zijn er enkele grote klassiekers; salade niçoise, Waldorfsalade, Griekse salade, … Maar mijn eeuwige favoriet blijft wel de caesarsalade: traditioneel met kip, maar voor de verandering maken we eens caesarsalade met gerookte forel. Een klassieker in een nieuw jasje, maar minstens even lekker.

Ingrediënten: (4 voorgerechten)

Voor de salade:

  • 6 sneetjes brood
  • 3 plakken bacon of 200 g spekreepjes
  • 3 verse eieren
  • 3 kleine kropjes Romeinse sla (little gem)
  • 40 g parmezaanse kaas, geschaafd
  • 400 g warmgerookte forel, ontveld, in grote plukken gescheurd

Voor de dressing:

  • ei
  • 1 teentje look
  • 1⁄2 dl yoghurt natuur
  • scheutje citroensap (optioneel)
  • 1⁄2 eetlepel mosterd
  • 8 cl arachideolie
  • zoute ansjovisfilet
  •  cayennepeper
  • Worcestershiresaus

Bereiding:

  • Kook de eieren. Laat ze afkoelen, pel ze en snij in vieren.
  • Snij de korsten van het brood en snij ze in dobbelstenen. Verhit een klontje boter en een scheut olijfolie in een pan. Bak de dobbelsteentjes brood tot ze goudbruin zijn. Laat de warme croutons uitlekken op een keukenpapier.
  • Bak de spekjes krokant zonder vetstof en laat ze ook uitlekken op keukenpapier.
  • Maak de dressing: Pel de look en snij het teentje in kleine stukjes. Voeg ze toe aan het eigeel in de mengbeker. Knijp de citroen uit in de beker en voeg er de mosterd aan toe. Plaats de staafmixer in de pot en schenk al mixend de arachideolie toe, tot je een stevige mayonaise krijgt. Schenk yoghurt bij de mayonaise en mix alles tot een romige dressing.Voeg de zoute ansjovis toe, een voorzichtig snuifje cayennepeper en enkele druppels worcestershiresauce (Engelse saus). Mix alle ingrediënten in de dressing. Proef en voeg naar smaak nog wat extra ansjovis of kruiding toe.
  • Maak de slablaadjes los, spoel ze en verdeel ze over de borden. Scheur de grote blaadjes indien nodig in stukken. Schik er de broodcroutons, 2 partjes ei, wat spekjes en de geschaafde parmezaan over. Voeg de forelvlokken toe. Sprenkel er wat dressing over en serveer.

Bron: Delicious april 2013 + Dagelijkse Kost

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

The Candid Appetite

Where Cooking Meets Photography

Jules' vriendjes

De kindjes van de Julesklas in SBS Hofstade

Baked Louie's

If only men were as satisfying as chocolate

Pastry Affair

If only men were as satisfying as chocolate

Romeo&Julienne

If only men were as satisfying as chocolate

Annie's Eats

If only men were as satisfying as chocolate

Louie's Sweet Kitchen

If only men were as satisfying as chocolate

%d bloggers op de volgende wijze: