Scampi diabolique

26 Mrt

IMG_1357

Héél België supportert vanavond voor de Rode Duivels en Romeo&Julienne is natuurlijk ook grote fan. Daarom vandaag op het menu: scampi in duiveltjessaus of scampi diabolique.

Ingrediënten:

  • 20 scampi (of een aantal naar keuze)
  • sjalotten
  • 1 teentje look
  • 1 eetlepel (zacht) currypoeder
  • 1⁄2 eetlepel (mild) paprikapoeder
  • 1 snuifje cayennepoeder (optioneel)
  • dl ketchup
  • dl witte wijn
  • 15 cl room
  • tomaten
  • olijfolie
  • 1 klontje boter
  • peper en zout

Bereiding:

  • Ontdooi de scampi en verwijder het pantser. Je kan het staartstukje aan de garnaal laten zitten, als je dat decoratief vindt. Maak met een scherp mes een insnijding in de rug van elke scampi en verwijder zorgvuldig het darmkanaaltje.
  • Schenk een scheutje olijfolie in een pannetje (of een kleine stoofpot) en verhit het braadvet op een matig vuur.
  • Pel de sjalotten en snipper ze in fijne stukjes. Stoof de brokjes sjalot in de hete olie en roer tot ze glazig zijn.
  • Pel de look en plet ze tot pulp met het lemmet van je koksmes. (Je kan hiervoor ook een lookpers gebruiken.)Voeg de look toe aan de sjalotten en laat alles nog even kort stoven.
  • Voeg het currypoeder en het (milde) paprikapoeder toe. Roer alles om en laat de kruiden kort meebakken. Gebruik wat extra cayenne voor een echte duivelse smaak.
  • Voeg de ketchup toe en roer zodat alle smaken zich vermengen. Let op dat het mengsel niet verbrandt.
  • Schenk ook de witte wijn erbij en laat de alcohol al roerend verdampen. Zo vermijd je een wrange alcoholsmaak.
  • Giet nu de room in de pan en laat de saus al roerend een beetje inkoken. Zodra ze een romige dikte heeft, is ze klaar. Laat de saus pruttelen op een heel zacht vuurtje.
  • Snij de tomaten in kwartjes en schil ze met een scherp mes, of emondeer de tomaten volgens de regels van de kunst. Snij het vruchtvlees van de tomaten in fijne blokjes.
  • Zet een ruime braadpan op een hoog vuur. Voeg meteen een klontje boter toe, samen met een scheutje olijfolie.
  • Kruid intussen de scampi met peper van de molen en een snuifje zout.afwerking:
  • Bak de scampi kort en krachtig in de hete braadpan. Na een dikke minuut kan je ze al omdraaien. Laat ze dan nog zo’n 30 seconden verder bakken. Schep de stukjes tomaat met verse kervel in de warme saus. Doe dat net voor het serveren. Presenteer de vers gebakken scampi met een flinke schep van de duivelse saus.
  • Tip: Maak een hoofdschotel door iets meer scampi per persoon te bakken. Je kan ze dan serveren met een portie witte rijst of sneetjes vers brood.

Bron: Dagelijkse Kost 

Eén reactie to “Scampi diabolique”

  1. Anke maart 27, 2013 bij 06:35 #

    dat is een toppertje he. En je kan het als hapje, voorgerecht en hoofdgerecht maken.
    Leuk van je blog te ontdekken via Baked Loui’s.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

The Candid Appetite

Where Cooking Meets Photography

Jules' vriendjes

De kindjes van de Julesklas in SBS Hofstade

Baked Louie's

If only men were as satisfying as chocolate

Pastry Affair

If only men were as satisfying as chocolate

Romeo&Julienne

If only men were as satisfying as chocolate

Annie's Eats

If only men were as satisfying as chocolate

Louie's Sweet Kitchen

If only men were as satisfying as chocolate

%d bloggers op de volgende wijze: