Arancini – risottoballetjes met mozzarella

25 Mrt

Canon600D4 093e
Na de chorizoballetjes van Jeroen, gaan we verder in dezelfde categorie met deze arancini of risottoballetjes. Perfect op voorhand te maken voor elk feestje en je kan ze zelf invriezen en frituren op de moment dat je ze nodig hebt. Maak het jezelf nog gemakkelijker en gebruik hiervoor de overschotjes van je risotto. Italianen weten immers wat lekker is!

arancini

Ingrediënten:

  • olijfolie
  • 1 ui
  • 100 g risottorijst 
  • 2 à 3 dl kippenbouillon
  • 20 g parmezaan
  • 1 bolletje mozzarella
  • 2 eieren
  • bloem
  • paneermeel

Bereiding:

  • Maak de risotto: Snipper de ui fijn en stoof glazig in wat olijfolie. Doe er de rijst bij en roerbak 1 minuut.
  • Overgiet met een deel van de bouillon en laat inkoken. Voeg telkens wat bouillon bij tot de rijst gaar is.
  • Doe een klontje boter bij de gare rijst en meng er de parmezaan onder.
  • Doe de risotto in een kom en duw er plasticfolie stevig over zodat er geen vel gevormd kan worden. Laat (enkele uren) afkoelen in de koelkast tot de risotto stevig is. Dit kan je allemaal een dag op voorhand doen.
  • Snij de mozzarella in kleine blokjes.
  • Schep risotto uit de kom. Rol in een balletje en duw open tot een rondje. Leg er een blokje mozzarella in en duw terug toe tot een bolletje. Druk stevig aan.
  • Herhaal dit met de rest van de risotto en laat de risottoballetjes een uurtje opstijven in de koelkast.
  • Neem drie kommetjes: doe bloem in één kommetje, klop de eieren los in een ander kommetje,  en vul het laatste met paneermeel.
  • Haal de balletjes door de bloem, dan door het losgeklopte ei en haal ze uiteindelijk door het paneermeel. Zorg ervoor dat de arancini goed bedekt zijn.
  • Frituur de balletjes tot ze goudgeel zijn en serveer meteen.

Canon600D4 096e

Bron: A sage amalgam

3 Reacties to “Arancini – risottoballetjes met mozzarella”

  1. Louie maart 26, 2013 bij 20:27 #

    Hey Celine, ik heb je genomineerd voor de Liebster award op mijn blog! Lees er meer over op: http://bakedlouies.blogspot.be/

  2. Jack Black augustus 16, 2013 bij 13:49 #

    Ooit zelf eens klaargemaakt en ik vond het afschuwelijk smaken! Het kan aan mijn bereidingswijze liggen, maar ik denk eerder gewoon dat het niet zo appetijtelijk is…

    • Romeo&Julienne augustus 19, 2013 bij 09:13 #

      Jammer dat ze toen afschuwelijk smaakten. Dit recept viel bij ons allemaal echter heel goed in de smaak, misschien toch nog een keertje proberen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

The Candid Appetite

Where Cooking Meets Photography

Jules' vriendjes

De kindjes van de Julesklas in SBS Hofstade

Baked Louie's

If only men were as satisfying as chocolate

Pastry Affair

If only men were as satisfying as chocolate

Romeo&Julienne

If only men were as satisfying as chocolate

Annie's Eats

If only men were as satisfying as chocolate

Louie's Sweet Kitchen

If only men were as satisfying as chocolate

%d bloggers op de volgende wijze: