Negerinnentetten

19 Feb

melo cakes 029e
Als stagiaire bij Libelle Lekker! mocht ik af en toe geweldige dingen doen: zelf paaseieren maken, nieuwe producten proeven en naar de persvoorstelling gaan van het nieuwe boek van topchocolatier Dominique Persoone. Champagne uit chocolade fluitglazen, visjes onderdompelen in een chocoladebeek en zoveel chocolade als je maar kon opeten: een waar paradijs voor chocoladeliefhebbers. In zijn boek staan ook negerinnentetten, negerzoenen, black boobies of melo-cakes; hoe je ze ook noemt, ze smaken verrukkelijk. Ze zijn niet moeilijk, je moet gewoon genoeg tijd voorzien om alles te laten opstijven. Ik gebruik meer chocolade dan in het oorspronkelijke recept; er mag namelijk een lekkere laag over en een beetje “smossen” en vingers aflikken is de helft van de pret.

negerinnetetten1

Ingrediënten: (50-tal)

Voor de koekjes:

  • 150 g poedersuiker 
  • 200 g gezouten boter
  • 2 eidooiers + 1 ei
  • 400 g patisseriebloem

Voor de marshmallowvulling:

  • 285 g kristalsuiker 
  • 50 g glucose (te koop bij Aveve)
  • 11,5 cl water
  • 7 g gelatine
  • merg van 1/2 vanillestokje
  • 100 g eiwit
  • scheut azijn

Voor de chocoladelaag:

  • 400 á 500 g melkchocolade

negerinnetetten2

Bereiding:

  • Roer de poedersuiker en de boter tot een gladde massa. Meng er de dooiers en het ei door. Zeef er de bloem bij en kneed deze zo kort mogelijk door het deeg. Zo blijft het deeg heel krokant na het afbakken. Trek plasticfolie over de kom. Zet de kom in de koelkast en laat minstens 1 uur rusten. 
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Rol het deeg daarna dun uit tot een dikte van 3 mm. Steek met een ronde vorm van 4 cm doorsnede rondjes uit het deeg. Leg deze op een bakplaat die je met bakpapier hebt bedekt.
  • Zet de bakplaat in de warme oven en bak 10 minuten tot de koekjes goudkleurig zijn. Laat ze afkoelen.
  • Kook de kristalsuiker, glucose, het water en de vanillezaadjes op tot 115°C. Week de gelatineblaadjes in koud water.
  • Ontvet een kom van de keukenrobot met azijn. Wrijf goed droog. Klop er het eiwit in stijf. Giet er langzaam de warme suikersiroop bij en blijf kloppen.
  • Knijp het water uit de gelatineblaadjes en voeg deze bij het warme eierbeslag. Blijf kloppen op een lage stand tot de massa afkoelt en je zeer stevige, blinkende vulling krijgt.
  • Vul een spuitzak met de marshmallow en spuit een hoopje op elk koekje. Laat minstens 2 uur afkoelen.
  • Smelt de chocolade. Neem elk koekje onderaan vast met een vork en dompel het in de chocolade. Leg ze op een bakplaat en laat de chocolade uitharden.

negerinnetetten3

Bron: Shock-o-latier – Dominique Persoone

melo cakes 043e

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

The Candid Appetite

Where Cooking Meets Photography

Jules' vriendjes

De kindjes van de Julesklas in SBS Hofstade

Baked Louie's

If only men were as satisfying as chocolate

Pastry Affair

If only men were as satisfying as chocolate

Romeo&Julienne

If only men were as satisfying as chocolate

Annie's Eats

If only men were as satisfying as chocolate

Louie's Sweet Kitchen

If only men were as satisfying as chocolate

%d bloggers op de volgende wijze: