Flantaart

6 Feb

Canon600D2 028
Het lijkt allemaal ingewikkeld, maar een flantaart is heus niet zo moeilijk om te maken.  Serveer hem lekker fris, recht uit de koelkast. Want zeg nu zelf: wie is er nu niet dol op een taart met crèmevulling?

flantaart

Ingrediënten:

Voor het taartdeeg:

  • 130 g bloem
  • 30 g zetmeel
  • 80 g melk
  • 5 g verse gist
  • 20 g cassonadesuiker
  • snuifje zout
  • 40 g boter
  • 1 eidooier

Voor de banketbakkersroom:

  • 200 g volle melk
  • 1 eidooer
  • 20 g puddingpoeder
  • 50 g kristalsuiker
  • 1 vanillestokje, uitgeschraapt

Voor de vulling:

  • 90 g banketbakkersroom
  • 330 g volle melk
  • 50 g cassonadesuiker
  • 4 eieren
  • 1 vanillestokje, uitgeschraapt
  • 40 g bloem

Bereiding:

  • Maak het taartdeeg:

    Schep de bloem en het zetmeel in een cirkel op het werkblad. Schep het zout en de suiker langs de buitenkant van de bloem en leg er de boter naast. Doe de lauwe melk, verse gist en eidooier in het midden van de cirkel. Los de eidooier en de gist op in de melk. Meng dit alles met de bloem en de rest van de ingrediënten. Kneed het zout er pas op einde onder.

    Kneed kort tot een luchtig deeg. Maak een bolletje, dek af met een handdoek en laat 10 minuten rijzen. Indien je een keukenmachine hebt, kan je alle ingrediënten gemakkelijk samen in de pot doen en kort mixen tot een luchtig deeg.

  • Maak de banketbakkersroom:

    Doe een klein scheutje melk bij de eidooier en los hierin het puddingpoeder op. Doe de suiker erbij en klop goed los.

  • Kook de rest van de melk samen met het vanillemerg. Giet een beetje van de warme melk bij het eimengsel en klop los. Doe het eimengsel terug bij de rest van de warme melk, breng op een klein vuurtje en onder voortdurend roeren terug aan de kook. Klop even door totdat je een mooi gebonden banketbakkersroom krijgt.

  • Dek af met plasticfolie (duw helemaal tot op de banketbakkersroom zodat er zich geen vel kan vormen) en laat afkoelen in de koelkast.
  • Wrijf de taartvorm in met boter, bepoeder met bloem en klop er de overtollig bloem af.
  • Rol het deeg uit en leg in de vorm. Druk stevig aan en rol er met de deegrol de overtollige kanten af.
  • Maak de flanvulling: v

    erwarm de oven voor op 170°C.

  • Klop 90 g banketbakkersroom los met de melk, suiker, 1 eitje en 3 eidooiers. Doe het vanillemerg en de bloem erbij en roer goed los. Klop de 3 eiwitten die nog overblijven stijf en los ze op in het flanmengsel.

  • Giet de vulling in de vorm en bak in 60 minuten mooi goudbruin in de oven. Haal uit de oven, leg er voorzichtig een (ronde) rooster over en draai om. Haal de bakvorm van de taart, zet er een bord of taartschotel onder en draai alles nog eens om. Laat de taart afkoelen in de koelkast.

Bron: Njam

Canon600D2 023

Eén reactie to “Flantaart”

  1. Louie februari 21, 2013 bij 19:18 #

    Je flan ziet er echt professioneel uit, ik zou hem zo bij de bakker willen kopen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

The Candid Appetite

Where Cooking Meets Photography

Jules' vriendjes

De kindjes van de Julesklas in SBS Hofstade

Baked Louie's

If only men were as satisfying as chocolate

Pastry Affair

If only men were as satisfying as chocolate

Romeo&Julienne

If only men were as satisfying as chocolate

Annie's Eats

If only men were as satisfying as chocolate

Louie's Sweet Kitchen

If only men were as satisfying as chocolate

%d bloggers op de volgende wijze: