Puree met prei en rode pesto

2 Dec

IMG_0294e
Een mooie foto maken van puree is blijkbaar een helse klus, aldus mijn huisfotografe. Ga daarom misschien niet meteen af op de foto, maar geloof mij op mijn woord als ik zeg dat deze puree héél erg lekker is. In puree kan je zoveel variëren en het is telkens weer een schot in de roos. Deze past perfect bij een stukje vis, maar bak er gerust een goede boerenworst bij als je dat liever eet.

Ingrediënten:

  • 750 g aardappelen, geschild en in stukken gesneden
  • 25 g boter
  • 2 wit van de prei, gespoeld en in fijne ringetjes gesneden
  • 12 cl melk
  • 2 el rode pesto (uit een potje of in enkele minuten zelfgemaakt)
  • 100 g geraspte Parmezaan
  • peper en zout

Bereiding:

  • Kook de aardappelen in 20 minuten in gezouten water gaar.
  • Verhit de boter en bak hierin de prei in ca. 6 minuten zacht.
  • Giet de aardappelen af en laat ze even droogstomen. Voeg de prei, melk en pesto toe en stamp met een stamper tot een grove puree. Roer de Parmezaan erdoor en breng op smaak met peper en zout.

Bron: Njam.tv

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

The Candid Appetite

Where Cooking Meets Photography

Jules' vriendjes

De kindjes van de Julesklas in SBS Hofstade

Baked Louie's

If only men were as satisfying as chocolate

Pastry Affair

If only men were as satisfying as chocolate

Romeo&Julienne

If only men were as satisfying as chocolate

Annie's Eats

If only men were as satisfying as chocolate

Louie's Sweet Kitchen

If only men were as satisfying as chocolate

%d bloggers op de volgende wijze: