Mosselen in witte wijn

16 Nov


Gisteren was het ‘Dag van de Dynastie’ en daar mag al eens speciaal voor gekookt worden. Niets zo Belgisch als mosselen natuurlijk. Omdat niemand beter mosselen kan maken dan oma, krijgen jullie terug een familierecept. Mosselen kan je serveren als licht voorgerecht of in een grote kom op tafel zetten zodat iedereen ervan kan smullen.

Ingrediënten:

  • 4 kg mosselen
  • enkele stengels selder, combinatie witte en groene
  • 3 grote uien ajuin
  • 2 dl wijn
  • 1 à 2 el boter
  • peper en zout of droge mosselkruiden

Bereiding:

  • Spoel de mosselen twee keer in zout water. Duw lichtjes op de mosselen, zodat je eventuele moddermosselen kan verwijderen. Verwijder ook de baarden.
  • Snij de groenten in stukken. Stoof ze aan in een goeie klont boter.
  • Doe de gespoelde mosselen bij de groenten. Giet er de wijn bij. Kruid flink met peper en zout. Laat ze 15 minuten koken en schud ze na een 7-tal minuten eens flink op. Schud ze net voor het serveren nog eens op. Serveer meteen.

Bron: oma Linda

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

The Candid Appetite

Where Cooking Meets Photography

Jules' vriendjes

De kindjes van de Julesklas in SBS Hofstade

Baked Louie's

If only men were as satisfying as chocolate

Pastry Affair

If only men were as satisfying as chocolate

Romeo&Julienne

If only men were as satisfying as chocolate

Annie's Eats

If only men were as satisfying as chocolate

Louie's Sweet Kitchen

If only men were as satisfying as chocolate

%d bloggers op de volgende wijze: