Sabayon

26 Okt


Na de sabayon van Leffe gaan we nu voor de klassieke versie: sabayon, het favoriete dessert van mijn grootste blogfan Line. Ideaal dessert om snel te maken en overstelpt te worden met complimentjes.

Ingrediënten:

  • 5 dooiers
  • 3 eierdopjes suiker
  • 1 eierdopje vanillesuiker
  • 3 dopjes witte wijn, champagne of cava

Bereiding:

  • Doe de eigelen in een steelpannetje en gebruik een halve eierschaal als maatbeker.
  • Voeg de dopjes kristalsuiker, vanillesuiker en wijn/champagne toe aan de eigelen.
  • Klop het koude mengsel met een garde en zet het pannetje vervolgens op een zacht vuur.
  • Klop het mengsel ononderbroken met de garde tot je een schuimige sabayon krijgt. Werk tijdens het kloppen vanuit de pols (gebruik eventueel een handmixer).

Tip: Doe een bolletjes vanille-ijs in een glas en schep er de sabayon over. Serveer meteen.

Bron: Dagelijkse Kost

3 Reacties to “Sabayon”

  1. Line oktober 26, 2012 bij 21:06 #

    Tis gewoon the best! Njammie! Love ye!

  2. De Croock Els oktober 31, 2012 bij 11:18 #

    Ipv champagne ook lekker met amaretto en een deel advocaat….jammie, die sta nu in men frigo….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

The Candid Appetite

Where Cooking Meets Photography

Jules' vriendjes

De kindjes van de Julesklas in SBS Hofstade

Baked Louie's

If only men were as satisfying as chocolate

Pastry Affair

If only men were as satisfying as chocolate

Romeo&Julienne

If only men were as satisfying as chocolate

Annie's Eats

If only men were as satisfying as chocolate

Louie's Sweet Kitchen

If only men were as satisfying as chocolate

%d bloggers op de volgende wijze: