Pompoenrisotto

24 Okt


In de zomer ben ik er altijd steevast van overtuigd dat er geen beter seizoen bestaat, tot het dan weer herfst wordt en je kan koken met heerlijke ingrediënten zoals pompoenen. Met Halloween in aantocht maakt Romeo&Julienne enkele overheerlijke recepten met pompoen, te beginnen met verrassende pompoenrisotto die fantastisch presenteert op tafel.

Ingrediënten:

  • 6 kleine pompoentjes (Hokkaido) of 4 kleine en extra pompoenvlees
  • 8 plakken pancetta of 1 pak ontbijtspek
  • 6 takjes tijm
  • olijfolie
  • boter
  • 2 teentjes look, gesnipperd
  • 1 grote ui, fijngesnipperd
  • 280 g risottorijst
  • 2 dl witte wijn
  • 1,5 l kippen- of groentebouillon
  • 80 g geraspte parmezaan

Bereiding:

  • Spoel de pompoenen grondig. Snij er onderaan een klein stukje af zodat ze stabiel staan en snij er het hoedje af. Hou apart. Hol de pompoenen uit. Haal er de pitten uit en hou het vruchtvlees apart. Schraap tot ongeveer 0,5 cm van de schil.
  • Verwarm de oven voor op 150°C. Wrijf de pompoenen in met olijfolie. Zet de in de oven en hou in de gaten: haal ze uit de oven als ze gaar zijn.
  • Bak de pancetta of ontbijtspek knapperig. Breek in stukken.
  • Snij het pompoenvruchtvlees in blokjes en bak ze samen met de tijm goudbruin in olijfolie. Voeg een scheut water toe, draai het vuur lager en laat de pompoen glazig worden.
  • Laat de boter smelten en fruit de ui en look glazig. Voeg de rijst toe en bak 1-2 minuten mee. Giet de wijn erbij en laat inkoken. Voeg de bouillon beetje bij beetje toe. Roer regelmatig. Roer als de rijst bijna gaar is de pompoen en bijna alle pancetta of spek erdoor. Roer de kaas met een flinke klont boter door de gare rijst. Haal de pan van het vuur en laat even staan. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • Haal de pompoenen uit de oven en vul ze met risotto. Werk af met de laatste stukjes pancetta of spek en zet de hoedjes terug op de pompoenen. Serveer meteen.

Bron: Jamie Oliver!

4 Reacties to “Pompoenrisotto”

  1. Zilvertje oktober 24, 2012 bij 14:01 #

    Prachtig om te zien!

  2. José oktober 24, 2012 bij 14:02 #

    ’t ziet er weer overheerlijk uit !

  3. Ilse Boterman oktober 24, 2012 bij 15:30 #

    looks mjamie!!

  4. Louie oktober 27, 2012 bij 13:26 #

    Inderdaad; ik ben echt allesbehalve een risotto-fan, maar ’t ziet er door die mini pompoenen dubbel zo uitnodigend uit!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

The Candid Appetite

Where Cooking Meets Photography

Jules' vriendjes

De kindjes van de Julesklas in SBS Hofstade

Baked Louie's

If only men were as satisfying as chocolate

Pastry Affair

If only men were as satisfying as chocolate

Romeo&Julienne

If only men were as satisfying as chocolate

Annie's Eats

If only men were as satisfying as chocolate

Louie's Sweet Kitchen

If only men were as satisfying as chocolate

%d bloggers op de volgende wijze: