Free’s chocoladetaart

20 Okt


Deze taart is er eentje voor echte liefhebbers van chocolade: de fluweelzachte cake en sublieme ganache zorgen voor een dubbele verrassing. Deze taart is groot genoeg voor 8 tot 12 personen, want ze is behoorlijk stevig en vult goed. Echt ideaal om harten te veroveren.

Ingrediënten: (voor 8 à 12 personen)

Voor de cake:

  • 70 g bloem
  • 70 g suiker
  • 4 eieren
  • 80 g boter, gesmolten
  • 3 flinke el cacaopoeder
  • snuifje zout

Voor de vulling:

  • 225 g fondant chocolade
  • 25 cl room
  • 3 dooiers
  • 35 g suiker

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Zeef de bloem met het cacaopoeder. Klop de suiker en de eieren in de keukenrobot tot een witte massa, die 3 maal in volume is toegenomen (ong. 10 à 15 min). Spatel voorzichtig het bloem-cacaomengsel en het zout door het beslag en vervolgens de gesmolten boter.
  • Doe het beslag in een beboterde en met bloem bestoven bakvorm (ø 16-18 cm) en schuif 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Steek een houten prikker in de taart: wanneer die er droog weer uit komt, is de cake gaar. Laat even afkoelen in de vorm, ontvorm en laat de cake volledig afkoelen op een rooster.
  • Breng de room tot aan het kookpunt, haal het pannetje van het vuur en laat er de chocolade in smelten. Klop de eidooiers met de suiker au bain-marie tot een romig geheel. Doe er de gesmolten chocolade bij en klop nog even door. Laat afkoelen in de koelkast.
  • Snij de cake doormidden. (Gebruik hiervoor best een getand mes met een lang lemmet)
  • Leg de bodem van de cake weer in de springvorm en giet de helft van de chocoladevulling erop. Bedek met de tweede cakehelft en overgiet met de resterende vulling. Zorg dat de vulling goed langs de randen van de vorm loopt. Laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
  • Maak een keukenhanddoek nat met heet water, wring uit en wikkel ‘m rond de springvorm. De cake komt zo gemakkelijk los. Ontvorm. Egaliseer de zijkanten eventueel met een warme spatel.

Tip: Lekker met frambozencoulis.

Gelukkige verjaardag Free!

Bron: Libelle Lekker! mei 2012

5 Reacties to “Free’s chocoladetaart”

  1. Zilvertje oktober 21, 2012 bij 09:59 #

    Wat een prachtige taart en wat leuk om te zien hoe ,ik neem aan Free naar haar taart kijkt enige foto. ( mooi hoedje )

    Ik heb ook wel zin om deze taart te maken, mag ik je daarom wat vragen, wat is fondant cocolade en de room is dat slagroom?

    • Romeo&Julienne oktober 21, 2012 bij 10:03 #

      Fondant chocolade is gewoon zwarte chocolade, de room is uiteraard slagroom. Als je nog vragen hebt, aarzel niet om ze te stellen. Bedankt voor de reactie!

    • Romeo&Julienne oktober 21, 2012 bij 10:03 #

      Fondant chocolade is gewoon zwarte chocolade, de room is uiteraard slagroom. Als je nog vragen hebt, aarzel niet om ze te stellen. Bedankt voor de reactie!

      • Zilvertje oktober 21, 2012 bij 10:12 #

        Dankjewel, lief van je dat ik zo snel al antwoord krijg, ik was bang dat het chocolade moest zijn met vulling, nou dan is alle makkelijk te kopen, ik hoop het deze week te doen, want hier hebben de kinderen vakantie. Fijne zondag!

  2. line oktober 23, 2012 bij 18:31 #

    Free haar hartje was zeker veroverd,en ze was niet de enige…de taart was helemaal op! Bedankt superwomen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

The Candid Appetite

Where Cooking Meets Photography

Jules' vriendjes

De kindjes van de Julesklas in SBS Hofstade

Baked Louie's

If only men were as satisfying as chocolate

Pastry Affair

If only men were as satisfying as chocolate

Romeo&Julienne

If only men were as satisfying as chocolate

Annie's Eats

If only men were as satisfying as chocolate

Louie's Sweet Kitchen

If only men were as satisfying as chocolate

%d bloggers op de volgende wijze: