Aardbeientaartjes

2 Sep


Aardbeien zijn altijd al mijn favoriete fruit geweest. Heerlijk zoet en sappig, perfect in combinatie met romige banketbakkersroom. Geniet nog van de laatste zomermaand, want aardbeientaartjes zijn een echt zomers dessert om je vingers bij af te likken. Je kan deze taartjes ook versieren met frambozen of een mix van rood fruit.

Ingrediënten:

  • 500 g aardbeien
  • 80 g witte chocolade

Voor het koekjesdeeg:

  • 125 g boter
  • 65 g suiker
  • 1 ei
  • 250 g bloem
  • 30 g poedersuiker
  • 30 g amandelpoeder
  • snuifje zout
  • snuifje vanillepoeder of vanillesuiker

Voor de banketbakkersroom:

  • 375 ml melk
  • 4 dooiers
  • 35 g suiker
  • 30 g maïzena voor patisserie
  • 1 vanillestokje
  • 200 g slagroom
  • 20 g poedersuiker

Bereiding:

  • Mix alle ingrediënten voor het deeg. Rol in plastiekfolie en leg een half uur in de koelkast.
  • Doe de maïzena en suiker in een pan en doe er wat van de melk bij. Roer goed onder elkaar en doe de rest van melk in de pan. Splijt een vanillestokje en schraap het merg er uit. Doe bij de melk. Breng aan de kook en roer af en toe. Klop de dooiers los en giet bij de kokende melk. Blijf roeren tot de pudding ploft en dikker wordt.
  • Stort de warme pudding via een zeef in een ander kom en plaats dit in ijswater. Roer zodat er zich geen vel kan vormen en de banketbakkersroom ook snel afkoelt. Zet in de koelkast.
  • Rol het deeg uit tot 3 à 4 mm dikte. Steek er cirkels uit van 2 cm groter dan de taartvormpjes. Het originele recept stelt dat je taartvormpjes niet hoeft in te boteren, maar ik doe dat altijd voor het gemak. Boter ze in, bebloem ze en schud er de overtollig bloem af. Beleg ze met het deeg en prik er even in. Zet ze nog even in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 190°C. Plaats de taartvormpjes in de oven en bak goudbruin in 15 minuten. Ontvorm en laat de taartvormpjes op een rooster afkoelen.
  • Smelt de chocolade en smeer er de afgekoelde taartjes mee in. Laat opstijven.
  • Klop de slagroom op met de suiker. Roer onder de pudding. Vul de vormpjes met banketbakkersroom. Halveer de aardbeien en verdeel ze over de taartjes.

Bron: Goe Gebakken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

The Candid Appetite

Where Cooking Meets Photography

Jules' vriendjes

De kindjes van de Julesklas in SBS Hofstade

Baked Louie's

If only men were as satisfying as chocolate

Pastry Affair

If only men were as satisfying as chocolate

Romeo&Julienne

If only men were as satisfying as chocolate

Annie's Eats

If only men were as satisfying as chocolate

Louie's Sweet Kitchen

If only men were as satisfying as chocolate

%d bloggers op de volgende wijze: