Sabayon van Leffe

9 Jul


De klassieke sabayon wordt gemaakt met champagne of witte wijn, maar ook bieren kunnen er perfect voor gebruikt worden. Ga eens voor een moderne versie en schotel bierliefhebbers een sabayon met Leffe voor.

Ingrediënten:

  • 3 eidooiers
  • 75 g suiker
  • 7,5 cl bruine Leffe
  • 4 bolletjes vanille-ijs (optioneel)

Bereiding:

  • Doe de eigelen in een steelpannetje en voeg de suiker toe. Klop stevig op. Voeg de Leffe eraan toe en klop tot een homogene massa.
  • Zet het pannentje op een zacht vuur.
  • Klop het mengsel ononderbroken met de garde tot je een schuimige sabayon krijgt. Werk tijdens het kloppen vanuit de pols (gebruik eventueel een handmixer).
  • Haal van het vuur. Schep een bolletje ijs in een glas en giet er de sabayon over. Serveer meteen.

Eén reactie to “Sabayon van Leffe”

  1. Ilse Boterman juli 10, 2012 bij 12:37 #

    Was lekker als je van Leffe houdt maar met cava of champagne nog lekkerder!
    Noteren voor volgende keer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

The Candid Appetite

Where Cooking Meets Photography

Jules' vriendjes

De kindjes van de Julesklas in SBS Hofstade

Baked Louie's

If only men were as satisfying as chocolate

Pastry Affair

If only men were as satisfying as chocolate

Romeo&Julienne

If only men were as satisfying as chocolate

Annie's Eats

If only men were as satisfying as chocolate

Louie's Sweet Kitchen

If only men were as satisfying as chocolate

%d bloggers op de volgende wijze: