Quiche Lorraine

29 Jun

Het spreekwoord is niet voor niets “Leven als God in Frankrijk”. Quiche Lorraine is de populairste in zijn soort en weet ver buiten Frankrijk alle harten te veroveren.

Ingrediënten:

  • 1 vel bladerdeeg
  • 2 uien
  • 1 staafje wit van prei
  • 200 g spek, licht gezouten en gerookt, in stukjes
  • 3 hele eieren en 1 eierdooier
  • 3 dl room
  • boter
  • 120 g geraspte emmentaler of gruyère
  • peper en zout
  • 1 mespuntje muskaatnoot
  • 2 el gesnipperde bieslook

Bereiding:

  • Duw het vel bladerdeeg stevig aan in een quichevorm. Prik in het deeg en bak blind voor op 180°C.
  • Snij de uien in dunne plakjes en de prei in fijne rondjes.
  • Blancheer de stukjes spek: leg ze in koud water en breng dat aan de kook. Giet het water door een zeef als het kookt en spoel de spel met koud water. Laat uitlekken.
  • Smelt wat boter in een pan en stoof daarin de ui en prei.
  • Doe er de stukjes geblancheerde spek bij en bak alles nog 2 minuten samen. Laat afkoelen en verdeel over bladerdeegbodem.
  • Doe 3 eieren en 1 dooier in een kom en roer goed met een garde. Meng met de room, geraspte kaas, kruiden en bieslook. Controleer de kruiding en giet over de prei, ui en spek.
  • Verwarm de oven voor op 230°C. Zet de vorm op de bodem van de oven en laat de quiche 15 min bakken.
  • Verlaag de temperatuur naar 130°C en bak de quiche nog 20 minuten verder.
  • Haal de quiche met behulp van een taartschep uit de vorm en serveer heet.

Eén reactie to “Quiche Lorraine”

  1. Ilse Boterman juli 2, 2012 bij 21:56 #

    C’etait trés bien. Sans doute. Mais, sans doute, tes autres quiches sont aussi trés bien!! Avec une verre de vin… mmmm

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

The Candid Appetite

Where Cooking Meets Photography

Jules' vriendjes

De kindjes van de Julesklas in SBS Hofstade

Baked Louie's

If only men were as satisfying as chocolate

Pastry Affair

If only men were as satisfying as chocolate

Romeo&Julienne

If only men were as satisfying as chocolate

Annie's Eats

If only men were as satisfying as chocolate

Louie's Sweet Kitchen

If only men were as satisfying as chocolate

%d bloggers op de volgende wijze: