Scones

20 Jun


Niets zo Engels als een theekransje met de gepaste high teaversnaperingen. Scones maken vraagt weinig tijd en zijn daarom perfect als vieruurtje met wat confituur en zelfgeklopte slagroom.

Ingrediënten:

  • 450 g  bloem
  • 1/2 tl zout
  • 2 tl bakpoeder
  • 55 g boter
  • 2 el fijne kristalsuiker
  • 25 cl melk
  • aardbeienconfituur en slagroom

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 220°C. Doe de bloem, het zout en bakpoeder in een kom. Voeg de boter toe en wrijf tot een kruimelig deeg.
  • Roer de suiker erdoor. Maak een kuiltje in het midden en giet daar de melk in. Roer er bloem door de melk en maak er een zacht deeg van. Dit kan zowel met een paletmes als met een keukenrobot.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg het deeg op een met bloem bestoven werkvlka en duw het voorzichtig uit tot een lap van 1 cm dik. Duw de scones uit het deeg met een uitsteker van 6 à 7 cm. (bv. serveerring) Leg ze op de bakplaat.
  • Bestrijk het deeg met wat melk en bak de scones 10 à 14 min tot ze goudbruin en goed gerezen zijn. Laat ze afkoelen op een rooster.
  • Serveer de scones met aardbeienconfituur en slagroom.

Bron: Stap voor stap bakken – Love Food

4 Reacties to “Scones”

  1. rita juni 20, 2012 bij 16:34 #

    mmmm da ziet er lekker uit dit ga ik zeker eens proberen dank u wel celine
    groetjes oma rita

  2. Ilse Boterman juli 2, 2012 bij 22:02 #

    Personally, one of my favourites!! You can always try to sell them at Julie’s in Ghent. Yours are so much better. Good butter, selfmade marmelade and whipped cream. Mjummie!!

  3. Louie juli 13, 2012 bij 21:02 #

    Ziet er lekker uit, maar ik heb me altijd al afgevraagd wat het verschil is tussen bagels en scones? Behalve het verschil van de Joodse & Britse keuken ben ik nog niet veel wijzer…

    • Romeo&Julienne juli 16, 2012 bij 15:15 #

      Ik heb er nog nooit over nagedacht, maar ik denk dat een bagel meer weg heeft van een soort pistolet en dat het belegd wordt met hartige dingen, zoals zalm. Scones zijn eerder voor zoet beleg. In elk geval, binnenkort probeer ik bagels uit op de blog.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

The Candid Appetite

Where Cooking Meets Photography

Jules' vriendjes

De kindjes van de Julesklas in SBS Hofstade

Baked Louie's

If only men were as satisfying as chocolate

Pastry Affair

If only men were as satisfying as chocolate

Romeo&Julienne

If only men were as satisfying as chocolate

Annie's Eats

If only men were as satisfying as chocolate

Louie's Sweet Kitchen

If only men were as satisfying as chocolate

%d bloggers op de volgende wijze: