Of beef stroganoff daadwerkelijk uitgevonden werd in Rusland is de vraag, maar het is er alvast een heel populair gerecht. Het is een soort van steak met champignonsaus, maar dan wat anders. Maak het helemaal Russisch en drink er gerust een goede vodka bij. Nazdrovje!
Bereiding:
- 800 g steak
- 2 handenvol champignons, schoongemaakt en in schijfjes
- schil van 1/2 citroen
- 1 rode ui, fijngesnipperd
- 2 tl paprikapoeder
- 1 teentje look, geplet
- scheut brandy (optioneel)
- klontje boter
- 1 potje zure room
Bereiding:
- Plaats de steak tussen plastiekfolie en sla tot een lap van 1/2 cm dik met een deegrol. Snij er reepjes van ca. 1 à 1,5 cm breed van. Meng het paprikapoeder, de citroenschil en peper en zout in een kom. Meng er de reepjes steak onder.
- Verhit olijfolie in een pan op een zacht vuurtje. Bak de ui en look tot ze zacht zijn. Zet het vuur harder en voeg een klontje boter toe. Bak er de champignons bij tot ze goudbruin zijn. Zet aan de kant.
- Doe wat olijfolie in de pan en bak het vlees enkele minuten tot het goudbruin is aan de buitenkant. Voeg er het champignon-uimengsel bij en blus met de brandy. Laat inkoken tot de brandy verdampt is.
- Haal van het vuur en roer er de zure room onder.
- Serveer met pasta, puree of rijst.
Bron: Jamie Oliver
Het is even niet zo duidelijk. Je moet dus de platgeslagen steak in reepjes snijden en deze dan vermengen met het paprikapoeder, de limoenschil en peper en zout…
Inderdaad, het was niet zo duidelijk. Ik heb het aangepast. De platgeslagen steak in reepjes en die dan onder de kruiden mengen.
Nog een klein foutje. Bij alles wat je nodig hebt staat de schil van een halve citroen maar bij de bereiding staat de limoenschil 🙂
Wat een geluk dat ik opmerkzame lezers heb! 🙂
Heb het daarnet gemaakt. Superlekker, mss alleen een beetje te veel limoen gebruikt (jawel, limoen, de citroenen waren veel te groot en ik vond het een zonde om ze weg te gooien en heb weinig tijd om er iets anders mee te maken) maar zeker een aanrader!
Keilekker! En verrassend fris! Ideaal voor als er eens bezoek komt en het wat meer mag zijn! (en er toch niet over)