Beef Stroganoff

17 Jun


Of beef stroganoff daadwerkelijk uitgevonden werd in Rusland is de vraag, maar het is er alvast een heel populair gerecht. Het is een soort van steak met champignonsaus, maar dan wat anders. Maak het helemaal Russisch en drink er gerust een goede vodka bij. Nazdrovje!

Bereiding:

  • 800 g steak
  • 2 handenvol champignons, schoongemaakt en in schijfjes
  • schil van 1/2 citroen
  • 1 rode ui, fijngesnipperd
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 teentje look, geplet
  • scheut brandy (optioneel)
  • klontje boter
  • 1 potje zure room

Bereiding:

  • Plaats de steak tussen plastiekfolie en sla tot een lap van 1/2 cm dik met een deegrol. Snij er reepjes van ca. 1 à 1,5 cm breed van. Meng het paprikapoeder, de citroenschil en peper en zout in een kom. Meng er de reepjes steak onder.
  • Verhit olijfolie in een pan op een zacht vuurtje. Bak de ui en look tot ze zacht zijn. Zet het vuur harder en voeg een klontje boter toe. Bak er de champignons bij tot ze goudbruin zijn. Zet aan de kant.
  • Doe wat olijfolie in de pan en bak het vlees enkele minuten tot het goudbruin is aan de buitenkant. Voeg er het champignon-uimengsel bij en blus met de brandy. Laat inkoken tot de brandy verdampt is.
  • Haal van het vuur en roer er de zure room onder.
  • Serveer met pasta, puree of rijst.

Bron: Jamie Oliver

6 Reacties to “Beef Stroganoff”

  1. Mr T-bone Steak juni 17, 2012 bij 16:50 #

    Het is even niet zo duidelijk. Je moet dus de platgeslagen steak in reepjes snijden en deze dan vermengen met het paprikapoeder, de limoenschil en peper en zout…

    • Romeo&Julienne juni 17, 2012 bij 17:00 #

      Inderdaad, het was niet zo duidelijk. Ik heb het aangepast. De platgeslagen steak in reepjes en die dan onder de kruiden mengen.

  2. Mr T-bone Steak juni 19, 2012 bij 10:40 #

    Nog een klein foutje. Bij alles wat je nodig hebt staat de schil van een halve citroen maar bij de bereiding staat de limoenschil🙂

  3. Mr T-bone Steak juni 20, 2012 bij 18:48 #

    Heb het daarnet gemaakt. Superlekker, mss alleen een beetje te veel limoen gebruikt (jawel, limoen, de citroenen waren veel te groot en ik vond het een zonde om ze weg te gooien en heb weinig tijd om er iets anders mee te maken) maar zeker een aanrader!

  4. Evelien juni 21, 2012 bij 11:34 #

    Keilekker! En verrassend fris! Ideaal voor als er eens bezoek komt en het wat meer mag zijn! (en er toch niet over)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

The Candid Appetite

Where Cooking Meets Photography

Jules' vriendjes

De kindjes van de Julesklas in SBS Hofstade

Baked Louie's

If only men were as satisfying as chocolate

Pastry Affair

If only men were as satisfying as chocolate

Romeo&Julienne

If only men were as satisfying as chocolate

Annie's Eats

If only men were as satisfying as chocolate

Louie's Sweet Kitchen

If only men were as satisfying as chocolate

%d bloggers op de volgende wijze: