Chicken Kiev

16 Jun

Chicken Kiev is geen gerecht dat je snel even in elkaar flanst, dus trek er genoeg tijd voor uit. Begin er enkele uren op voorhand aan, zodat je niet in tijdsnood geraakt. Onthaasten is de boodschap. Als je deze Oekraïnse kip opensnijdt, vloeit de sappige boter eruit en ruikt het hele huis naar knoflook.

Ingrediënten:

  • 2 kippenborsten (4 filets)
  • bloem
  • 3 à 4 eieren, lichtjes opgeklopt
  • paneermeel
  • kippenkruiden

Voor de lookboter:

  • 6-8 teentjes knoflook, geplet
  • 50 g peterselie, fijngehakt
  • 85 g boter, op kamertemperatuur
  • 1 tl zout
  • versgemalen zwarte peper

Bereiding:

  • Maak de filets schoon.
  • Doe de knoflook en peterselie in de keukenmachine en pureer ze. Doe in een kom en meng met de boter, peper en zout. Leg op een bakpapier en maak er een platte rechthoek van. (ca. 7,5 x 5 x 1 cm). Zet 20 min in de diepvriezer om op te stijven.
  • Leg de filets tussen 2 vellen plastiekfolie of vetvrij papier. Sla de kip plat met een vleeshamer of deegrol. Probeer de kipfilet zo plat te krijgen dat je hem eenvoudig kan dichtplooien. De filet zou in omvang moeten verdubbelen. Maak geen gaten.
  • Haal de boter uit de diepvriezer, snij in vier gelijke delen en leg ze in het midden van de kippenfilet. Plooi de boven- en onderkant naar binnen en plooi dan toe met de zijkanten. Druk aan zodat het vlees blijft kleven en er geen gaten in zijn. Leg op een vetvrij papier. Kruid lichtjes met kippenkruiden.
  • Wentel alle filets in de bloem. Haal ze door de losgeklopte eieren en vervolgens door het paneermeel. Druk zachtjes aan zodat alles volledig bedekt is met paneermeel. Zet ze onafgedekt 1 uur in de koelkast.
  • Haal ze uit de koelkast, doop ze nogmaals in het ei en de broodkruimels en laat nog eens 2 uur afkoelen in de koelkast.
  • Warm de friteuse op (185°C). Leg 1 of 2 pakketjes in de hete olie. Ze moeten volledig bedekt zijn met olie en elkaar niet raken. Laat ze 4,5 tot 5 minuten bakken aan één kant een draai ze voorzichtig om met een tang of visspaan. Laat ze aan de andere kant nog 4 tot 5 min bakken.
  • Laat ze uitlekken op keukenpapier en dien op met rijst of puree.

Tip:

  • Als de pakketjes te bruin worden of opengaan, haal je ze uit de friteuse en laat je ze nog 10 tot 15 minuten verdergaren in een oven van 180°C.
  • Spaar jezelf wat werk uit en gebruik gekochte kruidenboter.

Bron: Internationale gerechten met kip – Clare Ferguson

Eén reactie to “Chicken Kiev”

  1. Ilse Boterman juni 18, 2012 bij 19:50 #

    Довго чекати, але воно того варте!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

The Candid Appetite

Where Cooking Meets Photography

Jules' vriendjes

De kindjes van de Julesklas in SBS Hofstade

Baked Louie's

If only men were as satisfying as chocolate

Pastry Affair

If only men were as satisfying as chocolate

Romeo&Julienne

If only men were as satisfying as chocolate

Annie's Eats

If only men were as satisfying as chocolate

Louie's Sweet Kitchen

If only men were as satisfying as chocolate

%d bloggers op de volgende wijze: