Salmorejo

15 Jun


In Spanje geldt de regel “less is more”. Weinig werk en lekker, meer moet dat niet zijn. Salmorejo is de Andalusische en stevigere tegenhanger van gazpacho. Perfect voor hete zomerdagen! ¡Que aproveche!

Ingrediënten:

  • 1 kg rijpe tomaten
  • 200 g oud brood zonder korsten
  • 2 à 3 eieren
  • 3 plakjes Serranoham
  • olijfolie
  • tabasco
  • zout

Bereiding:

  • Snij de tomaten in kwartjes. Draai ze door de passe-vite of zeef.
  • Snij de korsten van het brood en snij het in kleine blokjes. Snipper een teentje look fijn en doe bij de tomaten. Mix alles fijn tot een dikke pap. Kruid stevig met zout en enkele druppels tabasco. Roer er olijfolie onder naar smaak.
  • Serveer met geplette eieren en stukjes Serranoham.

Bron: De Rechupete

Eén reactie to “Salmorejo”

  1. Ilse Boterman juni 16, 2012 bij 08:10 #

    delicioso salmorejo, pero gazpacho esta mejor!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

The Candid Appetite

Where Cooking Meets Photography

Jules' vriendjes

De kindjes van de Julesklas in SBS Hofstade

Baked Louie's

If only men were as satisfying as chocolate

Pastry Affair

If only men were as satisfying as chocolate

Romeo&Julienne

If only men were as satisfying as chocolate

Annie's Eats

If only men were as satisfying as chocolate

Louie's Sweet Kitchen

If only men were as satisfying as chocolate

%d bloggers op de volgende wijze: