Zeebaars met risotto en chorizosaus

10 Jun


Sinds kort ga ik weer elke week naar de markt op zaterdagvoormiddag: niets leuker dan die gezellige sfeer, de geur van zoete aardbeien en het grote aanbod aan lekkernijen. Waag je eens aan verse vis van de markt en maak deze zuiderse risotto met Spaanse en Italiaanse smaken.

  • 4 zeebaarsfilets met vel
  • 150 à 200 g zeekraal (in de groentenwinkel of bij de visboer)
  • 100 g chorizo
  • 200 à 250 g risottorijst
  • 200 g fijne boontjes (indien je dikkere staakbonen gebruikt, snij ze dan in fijnere reepjes)
  • 3 sjalotten
  • 80 g parmezaan
  • 1 dl witte wijn
  • olijfolie
  • 1 l kippenbouillon
  • 3 rode puntpaprika’s

Bereiding:

  • Snipper de sjalotten fijn, snij de chorizo in dikke plakjes en blancheer de boontjes (dompel ze enkele seconden onder in kokend water) Snij 1 puntpaprika in reepjes. Ontschub de zeerbaarsfilets, maar laat het vel aan de vis.
  • Grill de overige puntpaprika’s. Leg ze in de oven onder de warme grill en laat het vel zwart blakeren. Haal de paprika’s uit de oven, laat ze afkoelen onder aluminiumfolie en trek het zwarte vel eraf. Snij in repen.
  • Maak de saus: kook de chorizo in 5 dl kippenbouillon. Laat inkoken.
  • Haal de plakjes chorizo uit de bouillon. Doe de gegrilde paprika’s bij de bouillon en mix heel fijn. Laat het sausje verder inkoken.
  • Fruit de gesnipperde sjalot in olijfolie, doe er de rijst bij en stoof de korrels glazig. Blus met de wijn en laat even inkoken. Doe er pollepel voor pollepel 5 dl kippenbouillon bij en blijf roeren. Blijf roeren tot de rijst gaar is, dat duurt zo’n 20 minuten. Roer er een drietal minuten voor het opdienen de parmezaan door.
  • Bak de zeebaars 4 minuten op de velkant, draai om, en bak nog 1 minuut aan de andere kant. Wok de zeekraal samen met de boontjes en de puntpaprika.
  • Serveer in een diep bord. Maak een bedje van risotto, leg er de zeebaars en de groenten op en giet de saus errond.

3 Reacties to “Zeebaars met risotto en chorizosaus”

  1. line juni 14, 2012 bij 09:32 #

    Ben benieuwd….kissie

  2. line juni 19, 2012 bij 16:04 #

    Twas overheerlijk,om je vingers van af te likken! Echt waar,mercie!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

The Candid Appetite

Where Cooking Meets Photography

Jules' vriendjes

De kindjes van de Julesklas in SBS Hofstade

Baked Louie's

If only men were as satisfying as chocolate

Pastry Affair

If only men were as satisfying as chocolate

Romeo&Julienne

If only men were as satisfying as chocolate

Annie's Eats

If only men were as satisfying as chocolate

Louie's Sweet Kitchen

If only men were as satisfying as chocolate

%d bloggers op de volgende wijze: