Gepofte aardappel

5 Mei


Samson&Gert zongen er al een liedje over en ik zou wel lid willen zijn van hun patatjesclub. Gekookt, gebakken, gepureerd; aardappelen zijn zo veelzijdig.Jacked potatoes – aardappelen in een jasje –  zijn al jaren populair in Engeland, dus het wordt dringend tijd dat we er hier ook van gaan smullen. In dit recept drie verschillende wijzes om een gepofte aardappel op te vullen, ideaal voor mensen die moeilijk kunnen kiezen en graag van alles eens willen proberen. Heb je liever slechts één soort, pas dan de ingrediënten aan van één bepaalde versie.

Ingrediënten:

  • 8 kleine of 4 grote aardappelen

Gepofte aardappel met gerookte zalm en zure room:

  • gerookte zalm
  • 1 potje zure room
  • 2 el bieslook
  • peper en zout

Gepofte aardappel met spinazie, pijnboompitten en ei:

  • 150 g jonge spinazieblaadjes
  • 2 el manchegoschilfers
  • 2 el pijnboompitten
  • 2-3 (kwartel)eitjes
  • 1 teentje look
  • olijfolie
  • peper en zout

Gepofte aardappel met gerookte zalm en pesto:

  • gerookte zalm
  • 3-4 el (verse) pesto (zelfgemaakt of uit een potje)

Bereiding:

  • Spoel de aardappelen grondig onder lopend water. Prik er enkele keren in met een vork zodat ze niet ontploffen in de oven. Wrijf ze in met olijfolie, besprenkel met wat zeezout en leg op een bakpapier in de oven. Zet 60-80 minuten (afhankelijk van de grootte) in een voorverwarmde oven van 190°C tot ze gaar zijn.
  • Maak de pesto en zet aan de kant.
  • Meng de zure room met de bieslook en breng op smaak met peper en zout. Zet koel in de koelkast.
  • Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof. Was de spinazie. Plet 1 teentje look.
  • Roerbak de spinazie met wat olijfolie en de look in een pan tot ze slinkt. Kruid met peper en zout. Meng met de pijnboompitten en manchego. Bak de eitjes: om ze mooi rond te krijgen, gebruik je een serveerring op de pan.
  • Prik in de aardappelen om te controleren of ze gaar zijn. Haal uit de oven en snij voorzichtig open. Duw wat boter in de aardappelen.
  • Vul de aardappelen op.

Eén reactie to “Gepofte aardappel”

  1. Ilse Boterman mei 6, 2012 bij 20:15 #

    Njamie als tussendoortje! De aardappel met spinazie, pijnboompitten en eitje konden mij het meest bekoren. Die met de zure room als 2de. Voor herhaling vatbaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

The Candid Appetite

Where Cooking Meets Photography

Jules' vriendjes

De kindjes van de Julesklas in SBS Hofstade

Baked Louie's

If only men were as satisfying as chocolate

Pastry Affair

If only men were as satisfying as chocolate

Romeo&Julienne

If only men were as satisfying as chocolate

Annie's Eats

If only men were as satisfying as chocolate

Louie's Sweet Kitchen

If only men were as satisfying as chocolate

%d bloggers op de volgende wijze: