Tomatentaartjes met paprika en chorizo

2 Mei


Jamie Oliver maakt altijd de lekkerste dingen, maar hij zegt er niet altijd bij dat het veel werk is. Hij verstopt enkele stappen uit de bereiding al in het lijstje met benodigdheden, zodat je er natuurlijk langer over doet dan gedacht. Dit recept is dus echt niet moeilijk, maar trek er gewoon genoeg tijd voor uit. Ik heb de verschillende stappen in het recept dus een beetje aangepast waardoor alles wat vlotter zou moeten gaan.

Ingrediënten:

  • 1 vel kruimeldeeg
  • olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode ui
  • 1 kg (roma)tomaten
  • 1 el verse tijm
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 rode paprika’s
  • 150 à 200 g chorizo
  • 50 g manchego, geraspt of fijngehakt
  • paprikapoeder

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 220°C. Leg de paprika’s in zijn geheel op een bakplaat en zet 20 à 25 minuten in de oven. Draai halverwege eens om. Haal uit de oven als ze donker plekken hebben en geblakerd zijn. Steek ze in een zakje, knoop dicht en laat zo afkoelen of leg er gewoon een vochtige handdoek over. Zo zullen ze gemakkelijker pellen. Pel de paprika’s, verwijder de pitjes en snij ze in fijne reepjes.
  • Verlaag de oventemperatuur tot 180°C. Snij 6 rondjes uit het bladerdeeg die iets groter zijn dan de vormpjes. Duw ze samen met het bakpapier stevig aan in de vormpjes. Bak het deeg 15 minuten blind voor. Haal er de droge bonen uit en zet nog 5 minuten in de oven tot ze droog zijn. Laat ze afkoelen in de vormpjes.
  • Dompel de tomaten onder in kokend water, laat ze schrikken in koud water en ontvel ze. Verwijder de pitjes en hak ze in stukjes.
  • Snij de ui in fijne ringen en hak de look fijn. Fruit ze met wat olijfolie 5 minuten op middelhoog vuur tot ze zacht zijn. Doe er dan de tomatenblokjes, de tijm en tomatenpuree bij. Laat het mengsel onder af en toe roeren indikken. Schep in een kom en kruid stevig met peper, zout en wat oregano.
  • Snij de chorizo in fijne plakjes. Verhit olijfolie in de pan en bak ze 5 minuten op een laag vuur.
  • Schep het tomatenmengsel over de quichebodems. Verdeel er de paprikareepjes, chorizo en manchego over. Bestrooi met paprikapoeder en wat olijfolie. Bak nog ongeveer 30 minuten. Haal ze uit hun vorm en serveer warm.

Bron: Jamie Magazine – oktober/november 2011

2 Reacties to “Tomatentaartjes met paprika en chorizo”

  1. line mei 3, 2012 bij 08:38 #

    jawadde,dat ziet er heeeeeel njammie uit!!!

  2. Omalinda mei 3, 2012 bij 09:58 #

    -Céline goe bezig hoor .Het tomatentaartje was heel lekker het heeft ons gesmaakt maar het was een beetje weinig.
    Doe zo voort en blijf ons verwennen
    Opa en oma

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

The Candid Appetite

Where Cooking Meets Photography

Jules' vriendjes

De kindjes van de Julesklas in SBS Hofstade

Baked Louie's

If only men were as satisfying as chocolate

Pastry Affair

If only men were as satisfying as chocolate

Romeo&Julienne

If only men were as satisfying as chocolate

Annie's Eats

If only men were as satisfying as chocolate

Louie's Sweet Kitchen

If only men were as satisfying as chocolate

%d bloggers op de volgende wijze: