Paella

1 Sep

Het is weer september en het wil weer lukken dat het dan mooier weer is dan in de zomervakantie. De zon schijnt en voor we binnen drie weken beginnen aan de herfst, moest ik toch eens paella gemaakt hebben. Het is belangrijk dat je eerst de voorbereidingen doet en eens je daarmee klaar bent, hoef je alleen nog alles in stapjes bij elkaar te voegen en af en toe eens te roeren. Paella kan je gemakkelijk koken als er enkele vrienden op bezoek komen en je hebt er ook maar één pan afwas aan nadien. Want toegegeven, dat is altijd het enige puntje waar ik tegenop kijk. Deze paella mixta is er eentje met zowel vlees als vis. Wees echter creatief en maak de paella zoals je die zelf het liefst eet: met mosselen, inktvis, gamba’s, erwten, paprika, ..  Chorizo zorgt voor een pikante toets en maakt het gerecht smeuïger. Gebruik kurkuma in plaats van saffraan, het geeft dezelfde mooie kleur en het scheelt in de portemonnee. Paella is de manier om je koelkast leeg te maken. Wie geen paellapan heeft, kan ook de wok of een diepe pan gebruiken. Wij hebben in elk geval de eerste schooldag goed ingezet. Ingrediënten: (voor 4 personen)

  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  •  12 gamba’s of 16tal scampi’s
  • 250 g kipfilet
  • 200 g varkensfilet (mignonettes)
  • 2 gepelde tomaten
  • 400 g ronde rijst (ik gebruik risottorijst)
  • 1l warme kippenbouillon
  • 1 halve chorizoworst (pikant of gewoon)
  • peper, zout, paprikapoeder, kurkuma (of safraan)

Bereiding:

  • Maak een kruisje aan de onderkant van de tomaten en dompel ze onder in heet water. Pel ze en snij ze in blokjes.
  • Ontdooi de gamba’s of scampi’s. Verwijder het darmkanaal bij de scampi’s en pel ze. Gamba’s presenteren het mooist in hun geheel.
  • Snij de kip- en varkensfilet in blokjes. Snij een halve chorizoworst in fijne rondjes. Hak de teentjes knoflook fijn.
  • Verhit een goeie scheut olijfolie in de pan. Bak de fijngesneden look en laat de scampi’s/gamba’s even kleuren. Haal ze nadien weer uit de pan en zet ze opzij voor later. Bak dan de blokjes kip- en varkensfilet met de chorizo. Kruid goed met peper en zout.
  • Voeg als het vlees gebakken is de tomatenblokjes toe. Doe er 400 g ronde rijst bij en roer goed om tot de rijst een goudbruine kleur krijgt. Schenk er 1l kippenbouillon bij.
  • Verwarm tot aan het kookpunt en laat 10 minuten koken tot de rijst de meeste bouillon heeft opgenomen. Kruid met zout, paprikapoeder en kurkuma voor de kleur.
  • Zet het vuur lager en laat nog 10 minuten garen op een zacht vuurtje.

Eén reactie to “Paella”

  1. line januari 31, 2012 bij 18:34 #

    Mannekes, de kwijl loopt op mij klavier…..heeeeeeelp….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

The Candid Appetite

Where Cooking Meets Photography

Jules' vriendjes

De kindjes van de Julesklas in SBS Hofstade

Baked Louie's

If only men were as satisfying as chocolate

Pastry Affair

If only men were as satisfying as chocolate

Romeo&Julienne

If only men were as satisfying as chocolate

Annie's Eats

If only men were as satisfying as chocolate

Louie's Sweet Kitchen

If only men were as satisfying as chocolate

%d bloggers op de volgende wijze: