Aardappelsalade met verse kruiden

22 Jul

Sinds ik dit recept drie weken geleden ontdekt hebt, heb ik het al zeker 4 keer gemaakt. Het is zo gemakkelijk en lekkerder dan gewone aardappelen. Een aanrader voor alle aardappelfans onder jullie! Je kan ook krielaardappeltjes gebruiken, maar aardappelen in de schil geven net dat tikkeltje meer vind ik. Proef ook zeker van de vinaigrette en pas ze aan naar smaak. Dop er gerust je vinger eens in als er niemand kijkt.

Ingrediënten: (voor vier bijgerechten) 

  • 750 g  aardappelen in de schil, in schijfjes gesneden
  • 4 eetl witte wijnazijn
  • 2 eetl Dijonmosterd
  • 4 eetl olijfolie
  • 2 sjalotten
  • 4 lente-uitjes
  • 2 eetl peterselie
  • 1 eetl bieslook
  • 1 koffielepel dille
  • peper en zout

Bereiding:

  • Was de aardappelen heel goed en snij ze in schijfjes. Laat de schil aan de aardappelen. Kook ze gaar.
  • Maak ondertussen de vinaigrette: Meng de azijn met de mosterd en kruid met peper en zout. Voeg de olijfolie toe. Doe er de sjalotten, lente-uitjes, dille, peterselie en bieslook bij. Proef en pas aan naar smaak.
  • Meng de vinaigrette onder de aardappeltjes en serveer warm of koud.

Bron: Libelle Lekker

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

The Candid Appetite

Where Cooking Meets Photography

Jules' vriendjes

De kindjes van de Julesklas in SBS Hofstade

Baked Louie's

If only men were as satisfying as chocolate

Pastry Affair

If only men were as satisfying as chocolate

Romeo&Julienne

If only men were as satisfying as chocolate

Annie's Eats

If only men were as satisfying as chocolate

Louie's Sweet Kitchen

If only men were as satisfying as chocolate

%d bloggers op de volgende wijze: