Frambozen- en passievruchtenbavarois

24 Jun

Ik ben altijd bereid om in te gaan op lekkere suggesties. Mijn nicht Evelien vroeg al langer naar bavarois en dus hebben we gisteren daad bij woord gevoegd. Bleek toen dat je echt eerst het recept moet lezen voor je wilde plannen maakt. Volgens het recept hadden we een voedingsthermometer nodig (alsof dat zomaar behoort tot de basisuitrusting van elke kok) en moest er nauwkeurig tussen enkele temperaturen gegoocheld worden. We zijn dan maar op zoek gegaan naar een ander en véél simpeler recept. Ik moet zeggen, die kleurtjes zijn zo mooi en zomers, de smaak is lekker luchtig en als je alles klaarzet is het in een wip klaar.

Ingrediënten: (voor 16 kleine potjes)

  • 300 g diepvriesframbozen
  • 125 g suiker
  • 4 blaadjes gelatine
  • 3 eiwitten
  • 2 dl room (om op te kloppen)
  • 2 eetl magere of halfvolle verse kaas
  • sap van 1/2 citroen
  • 3,5 eetl water

Bereiding:

  • Ontdooi de frambozen 7 min op de ontdooistand in de microgolf of 2u op kamertemperatuur.
  • Week de gelatineblaadjes enkele minuten in een kom met koud water.
  • Breng 3,5 eetl water aan de kook met de suiker. Haal meteen van het vuur als het mengsel kookt. Knijp de gelatineblaadjes goed uit en los ze op in het suikerwater terwijl je flink roert.
  • Plet de frambozen met een vork en roer ze samen met het citroensap onder het gelatinemengsel. Roer alles goed onder elkaar.
  • Klop de eiwitten en de room apart stijf.
  • Roer eerst de verse kaas en vervolgens de slagroom door de frambozenbrij.
  • Tenslotte schept u er voorzichtig de stijfgeklopte eiwitten onder.
  • Schep in potjes en laat 6u opstijven in de koelkast voor een optimaal resultaat.

Indien je passievruchten gebruikt, volg je hetzelfde recept, maar vervang je de frambozen door 18 passievruchten. Halveer de passievruchten en haal er al het vruchtvlees uit. Duw al het vruchtvlees door een zeef en gooi de pitjes weg.

Bron: Smakelijk! 1 – Colruyt

Eén reactie to “Frambozen- en passievruchtenbavarois”

  1. Doris december 31, 2011 bij 13:30 #

    Je moet de frambozen ziften🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

The Candid Appetite

Where Cooking Meets Photography

Jules' vriendjes

De kindjes van de Julesklas in SBS Hofstade

Baked Louie's

If only men were as satisfying as chocolate

Pastry Affair

If only men were as satisfying as chocolate

Romeo&Julienne

If only men were as satisfying as chocolate

Annie's Eats

If only men were as satisfying as chocolate

Louie's Sweet Kitchen

If only men were as satisfying as chocolate

%d bloggers op de volgende wijze: