Stokbroodjes

17 Jun

Aangezien de kindjes van de eerste kleuterklas vandaag op uitstap gingen, leek het mij een goed idee om mijn ouders zelfgemaakte stokbroodjes mee te geven. Helaas had ik mij een beetje misrekent met de tijd en is het gisteren nogal laat geworden. Net zoals andere broden moet je hier amper iets aan doen, maar je moet er toch ongeveer 2,5 u voor uittrekken. Ben ik dan maar wakker gebleven tot 1u tot mijn stokbroodjes klaar waren. Ze zien er uiteindelijk niet echt uit als stokbrood, maar de smaak zit perfect.

Ingrediënten: (4 stokbroodjes)

  • 500 g witte bloem (Frans Krokant van Aveve)
  • 11 gist
  • 30 cl ijskoud water (kan je koelen met enkele ijsblokjes)
  • 8 g zout

Bereiding:

  • Meng alle ingrediënten voor het deeg. Zorg ervoor dat gist en zout niet rechtstreeks met elkaar in contact komen. Kneed met de keukenrobot tot een mooi egaal deeg. Bedek met huishoudfolie en laat 20 minuten rijzen op kamertemperatuur.
  • Druk het deeg plat met de handen en herkneed 1 à 2 minuten. Maak het deeg bolvormig. Bedek opnieuw met folie en laat 20 à 30 minuten rijzen.
  • Verdeel het deeg in 4 stukken van ongeveer 200g en maak ze bolvormig. Laat 10 minuten rusten.
  • Druk de bolletjes plat, vouw ze dubbel en rol ze lang met de handen. Indien het rollen niet zo vlot verloopt, laat het deeg dan nog iets langer rusten. Rol tot de deegworsten tot ongeveer 30cm lang zijn. Leg ze op een ingevette stokbroodplaat of bakplaat. Bedek opnieuw met folie en laat 45 à 60 minuten rijzen op kamertemperatuur. Verwijder de folie na 20 à 30 minuten rijzen. Laat het deeg enkele minuten onbedekt zodat het een klein beetje uitdroogt.
  • Maak enkele schuine insnijdingen in het deeg met een scherp mes. Bedek opnieuw met folie en laat nog 20 à 30 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 200 °C en bak de stokbroodjes bruin in 25 min.

Bron: Aveve

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

The Candid Appetite

Where Cooking Meets Photography

Jules' vriendjes

De kindjes van de Julesklas in SBS Hofstade

Baked Louie's

If only men were as satisfying as chocolate

Pastry Affair

If only men were as satisfying as chocolate

Romeo&Julienne

If only men were as satisfying as chocolate

Annie's Eats

If only men were as satisfying as chocolate

Louie's Sweet Kitchen

If only men were as satisfying as chocolate

%d bloggers op de volgende wijze: