Victoriataart

11 Jun

Gisteren hebben we zes uur zonder elektriciteit gezeten, dus ik had nadien geen tijd meer om nog aan een ingewikkelde taart te beginnen. Deze is echt “piece of – nou ja – cake”. Hij ziet er misschien niet perfect uit omdat de slagroom komt piepen vanonder de taart, maar ze smaakt echt héél erg lekker. Ze valt ook veel gemakkelijker in kleine puntjes te snijden dan ik had gedacht. Zowel de bodem- als bovenlaag zijn een halve taart, dus vermeldt het recept dat je best het deeg verdeelt over twee identieke bakvormen. Maar eerlijk gezegd, dat is gewoon meer afwaswerk. Zet de taart gewoon dubbel zo lang in de oven en snij ze dan in twee (min of meer) gelijke delen. Met een taartzaag of een gewoon lang mes natuurlijk. Hiermee kan zelfs een dummie scoren!


Ingrediënten:

  • 175 g zelfrijzende bloem
  • 175 g zachte boter
  • 175 g lichtbruine suiker
  • 3 eieren
  • 1 theelepel bakpoeder
  •  poedersuiker om af te werken
  • 3 eetl frambozenconfituur (of aardbeien of een mengeling van beide)
  • 30 cl slagroom (om op de kloppen, niet gesuikerd)
  • verse aardbeien (gehalveerd)

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180°.
  • Vet 1 (of 2 bakvormen) van ongeveer 20 cm diameter in met wat boter. Leg een bakpapiertje op de bodem.
  • Meng de bloem, het bakpoeder in een kom of keukenrobot. Voeg de boter, suiker en eieren toe. Klop dit tot een glad deeg. Verdeel het deeg over 1 of 2 bakvormen (naargelang je zin om af te wassen).
  • Bak de taart goudbruin in 55-60 min (met 1 bakvorm) of in 25-30 min (deeg verdeeld over 2 bakvormen). Laat de taart afkoelen in de bakvorm en eventueel op een rooster.
  • Bestrijk de bodem van de taart met de confituur, dan met slagroom en aardbeien. Leg er het bovenste taartdeel op en bestrooi met poedersuiker.

Bron: Stap voor stap bakken – Love Food

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

The Candid Appetite

Where Cooking Meets Photography

Jules' vriendjes

De kindjes van de Julesklas in SBS Hofstade

Baked Louie's

If only men were as satisfying as chocolate

Pastry Affair

If only men were as satisfying as chocolate

Romeo&Julienne

If only men were as satisfying as chocolate

Annie's Eats

If only men were as satisfying as chocolate

Louie's Sweet Kitchen

If only men were as satisfying as chocolate

%d bloggers op de volgende wijze: