Tomaten-basilicumrisotto

23 Mei

De allereerste risotto die ik ooit gemaakt heb, vond ik allesbehalve gelukt. Te droog, te harde rijst.. Maar tweede keer, goeie keer. Het recept neemt nogal veel tijd in beslag, maar uiteindelijk moet je er amper iets aan doen. Wanneer de tomaten al even in de oven staan, lijkt het alsof Italië ontploft is in de keuken. De heerlijke geur van tomaten en look doet je meteen wegdromen. Het is perfect zo te eten of met scampi, gebakken vis..

Ingrediënten:

  • 6 tomaten, gehalveerd
  • 1 bol knoflook, alle teentjes gepeld
  • 3 takjes tijm
  • 1 eetl fijne suiker
  • 2 eetl olijfolie
  • 1 eetl boter
  • 1 (rode) ui
  • 350 g arboriorijst (risottorijst)
  • 15 cl droge witte wijn
  • 50 cl hete kippen- of groentebouillon
  • 85 g mascarponekaas
  • 80 g geraspte Parmezaan
  • verse basilicum

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200°. Leg een bakpapiertje op de bakplaat.
  • Leg de gehalveerde tomaten, knoflooktenen en tijm op de bakplaat. Bestrooi met de suiker en 1 eetl olijfolie. Kruid met peper en zout en rooster 30 à 40 min in de oven tot de tomaten zacht zijn. Laat even afkoelen.
  • Knijp de knoflook uit en pureer met de tomaten in een keukenmachine.
  • Verhit de boter en 1 eetl olijfolie in een pan, pot of wok. Bak de ui al roerend enkele minuten tot hij zacht is. Voeg de rijst toe en roer 1 min. Voeg de wijn toe en laat 3 min zachtjes koken tot de wijn is opgenomen.
  • Roer de tomatenpuree en de bouillon erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Draai het vuur laag  en laat met het deksel op de pan 20 min koken tot de rijst het vocht heeft opgenomen en gaar is.
  • Roer er de mascarpone en parmezaan onder, neem van het vuur en bestrooi met peterselie of basilicum.

Bron: Delicious. – december 2010

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

The Candid Appetite

Where Cooking Meets Photography

Jules' vriendjes

De kindjes van de Julesklas in SBS Hofstade

Baked Louie's

If only men were as satisfying as chocolate

Pastry Affair

If only men were as satisfying as chocolate

Romeo&Julienne

If only men were as satisfying as chocolate

Annie's Eats

If only men were as satisfying as chocolate

Louie's Sweet Kitchen

If only men were as satisfying as chocolate

%d bloggers op de volgende wijze: