Tomaten-mozzarella-kruidentaart

22 Mei

Ik hoor wel vaker dat mensen zelf geen quiche willen maken omdat ze denken dat het te zwaar is. Een quiche vult inderdaad goed, maar het is zo gemakkelijk en lekker en dus echt een aanrader voor iedereen. Elk seizoen kan je tientallen verschillende soorten quiche maken met seizoensgroenten en je kan zelf uitproberen wat je het lekkerste vindt. Deze kruidentaart is voor fans van tomaat en mozzarella, want veel meer zit er niet in. Ideaal als je weinig tijd hebt en verfrissend met de tomaat. De tomaat lost tijdens het bakken in de oven wel veel sap, waardoor hij misschien iets langer moet opstaan. Doe genoeg mozzarella in de taart en het kan niet mislukken. Zorgt voor een heerlijke geur in huis.

Ingrediënten:

  • bladerdeeg
  • 1 trosje kerstomaatjes
  • 3 tomaten (of 4 kleine)
  • 2 a 3 bolletjes mozzarella of 1 grote blok smeltmozzarella
  • 2 dl room
  • 3 eieren
  • verse thijm, rozemarijn, basilicum

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180°. Leg het deeg in een quichevorm. Bestrooi met verse thijm- en rozemarijnblaadjes en duw ze in het deeg. Prik gaatjes in het deeg en laat de quiche even voorbakken tot hij licht krokant is. 
  • Zet de oven op 200°. Leg de trostomaatjes in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie en zeezout. Zet 8 min in de oven tot het vel openbarst. Zet opzij.
  • Zet de oven terug op 180°. Snij de tomaten en de mozzarella in plakjes. Bedek de bodem met plakjes mozzarella en leg daarop een laagje tomatenschijfjes. Kruid met peper, zout en kruiden (verse basilicum of gedroogde oregano/rozemarijn/thijm/basilicum). Kruid de taart gerust wat, want tomaten en mozzarella hebben geen uitgesproken smaak. Herhaal de tomaat-mozzarellalaag nog eenmaal. Klop de eieren los met de room en kruid met peper en zout. Giet over de taart en laat ze 40 min (of iets meer) bakken in de oven. Verwarm de trostomaatjes voor het serveren nog even in de oven en leg ze op de taart met wat verse basilicum.

Bron: Libelle Lekker – oktober 2010

2 Reacties to “Tomaten-mozzarella-kruidentaart”

  1. Gabriëlle Geeroms september 2, 2013 bij 13:53 #

    Ziet er lekker uit… probeer het nog vandaag.
    Leuke inspiratiebron en telkens verwijzen naar oorspronkelijke bron opent natuurlijk ook héél véél mogelijkheden. Bijgevolg, kan je een 1/2 dag aan de pc zitten met alle leuke recepten en weetjes die voorhanden zijn enkel via jullie site ! Leuk, maar niet bevorderlijk voor het werk dat blijft liggen, ha, ha…
    Gabriëlle

    • Romeo&Julienne september 2, 2013 bij 13:58 #

      Bedankt Gabriëlle! Altijd leuk om te lezen dat Romeo&Julienne voor inspiratie kan zorgen. Ik ben vaak ook snel enkele uurtjes kwijt als ik zit rond te neuzen voor recepten en leuke ideetjes.🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

The Candid Appetite

Where Cooking Meets Photography

Jules' vriendjes

De kindjes van de Julesklas in SBS Hofstade

Baked Louie's

If only men were as satisfying as chocolate

Pastry Affair

If only men were as satisfying as chocolate

Romeo&Julienne

If only men were as satisfying as chocolate

Annie's Eats

If only men were as satisfying as chocolate

Louie's Sweet Kitchen

If only men were as satisfying as chocolate

%d bloggers op de volgende wijze: