Moussaka

19 Mei

Ik ben nog nooit naar Griekenland geweest, ik ben geen fan van de Griekse keuken en aubergines vind ik een vreemde groente omwille van hun paarse kleur. Maar deze moussaka is extreem lekker. Het is een lichte versie, met de aardappelen apart en met courgettes in plaats van aubergines. Het neemt nogal veel tijd in beslag om te maken en in de oven te steken, maar het is zeker de moeite waard. Toen we twee jaar geleden onze reis afsloten op restaurant, bestelde mijn mama moussaka. Gedurfde keuze, tenzij je misschien in Griekenland op reis bent. Verschijnt die moussaka op haar bord, proeft ze ervan en we wisten dat het niet klopte. “Ik dacht dat hij zou smaken zoals die van Celine, maar deze is helemaal niet lekker”, zei ze. Vandaar, wij eten enkel nog moussaka die we zelf maken. Andere kan er gewoonweg niet aan tippen. Het ziet er misschien een beetje vreemd uit op de foto, maar echt: je MOET het proberen! 

Ingrediënten:

  • 500 g gehakt
  • 1 blikje tomatenpuree (tomatenconcentraat)
  • 4 a 5 tomaten
  • 3 ajuinen
  • 3 courgettes
  • 2 dl vleesbouillon (2 dl water met 1 bouillonblokje)
  • 2 teentjes look
  • 50 cl bechamelsaus
  • 100 g geraspte kaas

Bereiding:

  • Snij de ui en de courgettes doormidden en dan in schuifjes en stoof ze in wat olijfolie. (Voeg wat water toe zodat de groenten niet aanbranden) Vet een ovenschaal in met boter en leg daarin een laagje courgettes (de helft van de courgettes) en daarop de helft van de gebakken ui.
  • Bak het gehakt in een klontje boter, breng op smaak met peper en zout en voeg de tomatenpuree toe als het gehakt gebakken is. Leg de helft van het gehakt op de uien.
  • Pel de tomaten, snij ze in dunne plakjes en meng er twee teentjes knoflook onder. Leg een laagje tomaten over het gehakt. Giet de helft van de vleesbouillon erover en herhaal alle laagjes nog eens.
  • Giet er de bechamelsaus over, bestrooi met geraspte kaas en zet de moussaka 45 min in een voorverwarmde oven van 200°.
  • Serveer gebakken aardappeltjes met provencaalse kruiden bij de moussaka.

Bron: Mooier Koken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

The Candid Appetite

Where Cooking Meets Photography

Jules' vriendjes

De kindjes van de Julesklas in SBS Hofstade

Baked Louie's

If only men were as satisfying as chocolate

Pastry Affair

If only men were as satisfying as chocolate

Romeo&Julienne

If only men were as satisfying as chocolate

Annie's Eats

If only men were as satisfying as chocolate

Louie's Sweet Kitchen

If only men were as satisfying as chocolate

%d bloggers op de volgende wijze: