Broodvlecht

20 Apr

Nu ik vorige week brood heb gemaakt, wil ik alles eens uitproberen. Volgende recept in de kookboek: broodvlecht. Het rollen van de strengen en het vlechten zelf was echter niet zo gemakkelijk. Het brood heeft misschien een beetje een ietswat vreemdere vorm, maar uiteindelijk smaakt het heel lekker. Het is eens iets anders.

Ingrediënten:

  • 450 g harde bloem (bloem voor stokbroden bij AVEVE) 
  • 25 g fijne kristalsuiker
  • 1,5 tl zout
  • 7 g gedroogde gist
  • 1 ei, licht geklopt
  • 1,5 dl lauwe melk
  • 75 g gesmolten boter
  • voor het glazuur: 1 eierdooier en 2 eetl water

Bereiding:

  • Doe de bloem, suiker, zout en gist in de mengkom. Meng er op de laagste stand geleidelijk het ei, de lauwe melk en de gesmolten boter door.
  • Kneed ongeveer 4 min op stand 1 tot het deeg soepel en elastisch is. Dek de mengkom af en laat het deeg op een warme plaats 1 à 1,5u rijzen totdat het in omvang verdubbeld is.
  • Kneed het deeg terug 30 à 60 sec. Verdeel het in drie delen op een licht bebloemd oppervlak.
  • Rol elk deel goed uit tot een lange streng en leg ze naast elkaar. Begin vanuit het midden en maak er een vlecht van. Vouw de uiteinden naar onderen.
  • Leg op een licht gebloemde bakplaat (of gebruik bakpapier) en laat nog ongeveer 30 min rijzen. Bedek met plasticfolie of een propere handdoek.
  • Verwarm de oven voor op 190°. Meng de eierdooier met het water en bestrijk er het brood mee. Bak 30 min tot het brood goudbruin is en hol klinkt.

Bron: Recepten voor de Kenwood – Fantastische gerechten simpel gemaakt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

The Candid Appetite

Where Cooking Meets Photography

Jules' vriendjes

De kindjes van de Julesklas in SBS Hofstade

Baked Louie's

If only men were as satisfying as chocolate

Pastry Affair

If only men were as satisfying as chocolate

Romeo&Julienne

If only men were as satisfying as chocolate

Annie's Eats

If only men were as satisfying as chocolate

Louie's Sweet Kitchen

If only men were as satisfying as chocolate

%d bloggers op de volgende wijze: