Italiaans brood met prosciutto en kaas

17 Apr

Het is weer lente, de frisse geur van versgemaaid gras hangt in de lucht.. Meer moet dat niet zijn voor mij. Eergisteren heb ik zelf brood gemaakt, iets wat ik al lang wilde doen. Ik was er altijd van overtuigd dat lekker brood bakken moeilijk was. Blijkt van niet. Je moet gewoon genoeg tijd uitrekken om het deeg te laten rijzen, maar voor de rest is er niet veel moeilijks aan. Zeker eens proberen dus. Dit recept komt uit een Kenwoodkookboek, dus het is volledig gemaakt met een keukenrobot waardoor het zo gemakkelijk is. Mocht je het met de hand allemaal kneden, zou het nogal een werk zijn.

Ingrediënten:

  • 450 g harde witte bloem (bloem voor stokbroden bij AVEVE)
  • 50 g vers geraspte Parmezaanse kaas
  • 1,5 tl zout
  • 0,5 tl vers gemalen zwarte peper
  • zakje van 7 g gedroogde gist
  • 1 eetl olijfolie
  • 1 ei, licht geklopt
  • 2,5 dl lauw water
  • 50 g Italiaanse ham (Parmaham) in reepjes gescheurd
  • eventueel: maismeel om mee te bestrooien

Bereiding:

  • Doe de bloem, Parmezaanse kaas, zou, peper en gist in de mengkom. Meng er met een deeghaak op de laagste stand de olijfolie, het ei en het lauwe water door tot een soepel deeg.
  • Kneed 1 min op de laagste stand en 4 min op stand 1 tot het deeg glad en elastisch is. Laat het deeg in de kom op een warme plaats rijzen totdat het in omvang verdubbeld is. Dek zeker af met plasticfolie.
  • Kneed nogmaals 30 à 60 sec op de laagste stand als het deeg gerezen is. Leg op een licht bestoven oppervlak en verdeel in 2 porties. Het deeg kan misschien wat plakkerig zijn, maar dat is geen probleem. Maak van elke helft een platte cirkel en bestrooi met de helft van de ham.
  • Vouw beide cirkels dubbel, maak ze iets platter en bestrooi met de rest van de ham. Rol op, vouw de zijkanten naar onder en rol tot stompe, lange broden. Leg op een met bloem bestoven bakplaat maar laat genoeg plaats tussen de broden. Dek af en laat nog zeker 30 min rijzen (tot het ongeveer verdubbeld).
  • Verwarm de oven voor op 200°. Bestrijk de bovenkant van de broden met water en eventueel met maismeel. Maak enkele inkepingen in de bovenkant. Bak 20 min tot het brood goudbruin is en hol klinkt als u erop klopt. Laat afkoelen op een rooster.


Bron: Recepten voor de Kenwood – Fantastische gerechten simpel gemaakt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

The Candid Appetite

Where Cooking Meets Photography

Jules' vriendjes

De kindjes van de Julesklas in SBS Hofstade

Baked Louie's

If only men were as satisfying as chocolate

Pastry Affair

If only men were as satisfying as chocolate

Romeo&Julienne

If only men were as satisfying as chocolate

Annie's Eats

If only men were as satisfying as chocolate

Louie's Sweet Kitchen

If only men were as satisfying as chocolate

%d bloggers op de volgende wijze: