Chocolate chip cookies

11 Feb

Mijn zus komt vandaag terug na vijf maanden erasmus in Córdoba, Spanje. Vorige maand had ze alvast gesuggereerd dat ik chocolate chip cookies zou maken voor haar terugkeer. Wie ben ik dan om dat niet te doen? Ik ben trouwens zelf dol op die koekjes, dus ik zie het als een win-winsituatie.

Enkele maanden geleden zocht ik een geschikt recept voor chocolate chip cookies op het internet. Vroeger kochten we die koekjes wel eens in de winkel en het was altijd een hele opdracht om niet meteen het hele pak op te eten. Uiteindelijk vond ik een recept, al leek het mij toen vreemd om maïzena in een koekje te draaien. Maar eens de heerlijke geur uit de oven komt, ben je verkocht. Deze keer moet je ook niet knoeien met spuitzakken, maar je mag gewoon bolletjes rollen die dan smelten tot een lekker koekje.  Alle ingrediënten in de mixer (geweldige uitvinding!), een uurtje in de koelkast en bolletjes rollen. De kindjes kunnen perfect helpen. Je kan de koekjes tot een week bewaren in een afgesloten doos.

Opgelet: ze zijn enorm verslavend!

Ingrediënten: (voor ± 45 koekjes)

  • 180 g boter
  • 60 g kristalsuiker
  • 70 g rietsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 snuifje zout
  • 1 ei
  • 150 g bloem
  • 60 g maïzena (voor desserts)
  • 1 zakje bakpoeder
  • 200 g zwarte chocolade (callets van Jacques/Callebaut zijn dé ideale oplossing)

Bereiding:

  • Klop de boter, de kristal- en rietsuiker, het pakje vanillesuiker en het snuifje zout tot een schuimige massa.
  • Roer het ei erdoor. Meng alles met de bloem, de maïzena en het bakpoeder.
  • Roer alle chocoladestukjes door het deeg en laat het afgedekt een uur rusten in de koelkast.
  • Schep opgehoopte koffielepels uit het deeg en draai er bolletjes van. Schik ze op een met bakpapier bedekte bakplaat en laat zeker 5 cm tussen. (de balletjes lopen uit tot platte koekjes)
  • Plaats de bakplaat in het midden van de oven en laat ongeveer 13 min (kijk af en toe en haal de koekjes uit de oven als ze te bruin worden) bakken in een voorverwarmde oven op 180°.
  • Haal de koekjes uit de oven en laat ze nog even op de bakplaat liggen. Laat ze daarna op een taartrooster verder afkoelen.

3 Reacties to “Chocolate chip cookies”

  1. oma Rita februari 11, 2011 bij 18:08 #

    Ziet er heel lekker uit celine dit ga ik zeker eens proberen

  2. Line februari 12, 2011 bij 08:22 #

    Ze zijn ook njammie.. Maar ne keer ge eraan begint…olala…kunt ge ni meer stoppen….

  3. Line februari 28, 2011 bij 16:56 #

    Hey,

    Dit weekend uw koekjes gemaakt!! Ik kon ze wel ni in zo’n mooie bollekes rollen..Hehum…
    Maar ze waren lekker,jaja ‘waren’,ze zijn natuurlijk al op hé!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

The Candid Appetite

Where Cooking Meets Photography

Jules' vriendjes

De kindjes van de Julesklas in SBS Hofstade

Baked Louie's

If only men were as satisfying as chocolate

Pastry Affair

If only men were as satisfying as chocolate

Romeo&Julienne

If only men were as satisfying as chocolate

Annie's Eats

If only men were as satisfying as chocolate

Louie's Sweet Kitchen

If only men were as satisfying as chocolate

%d bloggers op de volgende wijze: