Homemade chocolade-ijs zonder ijsmachine

2 Feb

Vinden jullie recepten zonder enige foto’s van tussenstappen ook niet frustrerender dan andere? Je vraagt je constant af of je het nu wel goed doet en of je eindresultaat in de buurt zal komen van die foto uit het kookboek. Het zou natuurlijk gemakkelijker zijn als iemand het voordien al eens heeft uitgetest, dus vandaag zal ik de redder in nood zijn. Voorlopig moet ik het nog doen zonder ijsmachine, maar dit recept lukt perfect zonder.

Voor de twijfelaars die nog denken aan hun lijn: “I would give up chocolate but I’m no quitter”

Ingrediënten:

  • 30 cl volle melk
  • 1vanillestokje
  • 100 g pure chocolade
  • 3 eierdooiers
  • 80 g fijne kristalsuiker
  • 30 cl slagroom

Bereiding:

  • Verwarm de melk in een pan met de zaadjes uit het vanillestokje. Doe ook het stokje zelf bij de melk. Laat de melk bijna koken, haal de pan van het vuur en laat de melk 30 minuten trekken. Haal het vanillestokje uit de melk en roer er de chocolade onder de melk tot die volledig gesmolten is.
  • Klop de eierdooiers en suiker in een grote kom tot een lichtgele massa. Voeg het chocolademengsel toe en blijf roeren tot alles gemengd is. Laat het mengsel 10-15 minuten op een laag vuurtje staan terwijl je constant roert. Laat het niet koken, want dan klontert het. Blijf roeren tot het mengsel wat dikker wordt en je een streep op de achterkant van een lepel kan trekken door het mengsel.
  • Haal de vla van het vuur en laat minstens 1 uur afkoelen. Om velvorming te voorkomen druk je een stuk huishoudfolie op de vla. Een zéér nuttige tip van Nigella Lawson zodat je niet moet blijven roeren.
  • Klop de slagroom stijf en bewaar in de koelkast.
  • Zet de vla zonder deksel 2 uur in een diepvriesdoos in de diepvriezer tot hij langs de randen hard wordt. Stort alles in een kom, roer goed en spatel de slagroom erdoor. Zet het ijs opnieuw in de diepvriezer met een deksel erop en laat het minstens 3 uur hard worden.

Bron: Ik ♥ zoet

2 Reacties to “Homemade chocolade-ijs zonder ijsmachine”

  1. Line februari 2, 2011 bij 19:29 #

    Jammer dat ge via de pc ni kunt proeven hé…

  2. raemdonck november 3, 2011 bij 14:01 #

    Ik heb het ijs gisteren klaargemaakt. Het was perfect! Dar van die streek trekken in die chocolademassa snapte ik niet zo goed dus heb ik men gevoel maar gevolgd. Maar verder was het heel goed uitgelegd. Kan bijna niet mislukken denk ik.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

The Candid Appetite

Where Cooking Meets Photography

Jules' vriendjes

De kindjes van de Julesklas in SBS Hofstade

Baked Louie's

If only men were as satisfying as chocolate

Pastry Affair

If only men were as satisfying as chocolate

Romeo&Julienne

If only men were as satisfying as chocolate

Annie's Eats

If only men were as satisfying as chocolate

Louie's Sweet Kitchen

If only men were as satisfying as chocolate

%d bloggers op de volgende wijze: