Dulce de leche

1 Feb

Soms moet je al eens dingen uitproberen ook al heb je er geen idee van of het zal lukken en hoe het zal smaken. Dulce de leche is populair in Zuid-Amerika en je kan het op je boterham smeren, opeten met vanille-ijs, .. Om deze gekarameliseerde gecondenseerde melk te maken moet je echt niets kunnen, je moet er alleen genoeg tijd voor uittrekken.

Ingrediënten:

  • 1 blikje gecondenseerde melk (gesloten)

Bereiding:

  • Breng een grote kom gevuld met water aan de kook. Laat het blikje 2 tot 3 uur (afhankelijk van hoe stevig je de dulce de leche wil) koken en kijk af en toe of het nog goed onder water staat.
  • Haal het blikje uit het water en laat het volledig afkoelen voor je het opent.

Eén reactie to “Dulce de leche”

  1. Louie mei 19, 2012 bij 20:29 #

    Ik wist niet dat dulce de leche eigenlijk niets meer was dan gecondenseerde melk ‘pocheren’… Wijs!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

The Candid Appetite

Where Cooking Meets Photography

Jules' vriendjes

De kindjes van de Julesklas in SBS Hofstade

Baked Louie's

If only men were as satisfying as chocolate

Pastry Affair

If only men were as satisfying as chocolate

Romeo&Julienne

If only men were as satisfying as chocolate

Annie's Eats

If only men were as satisfying as chocolate

Louie's Sweet Kitchen

If only men were as satisfying as chocolate

%d bloggers op de volgende wijze: