Kaastaart met limoen

30 Jan

Wat maak je voor iemand die niet echt dol is op een ordinaire taart, geen chocoladeverslaving heeft en niet kan kiezen welk dessert er op tafel moet komen met zijn verjaardag? Een kaastaart natuurlijk. Een gemakkelijk recept waarin je zelf naar smaak kan variëren. Nadat ik het zelf al enkele keren heb gemaakt, staat het nu zowat op punt. Sommige ingrediënten werden verdubbeld zodat er dubbel zoveel te smullen valt en voor de bodem kan je zelf een beetje experimenteren met de dingen die je lekker vindt. Gesmaakt door iedereen, volgens sommigen zelfs beter dan die uit de kaaswinkel.

Ingrediënten:

  • 300 g Bretoense boterkoekjes/fijne galetten (of een mix van de boterkoekjes/galetten en speculaas)
  • ± 50 g boter
  • 3 eetl rietsuiker
  • 1 kg halfvolle verse kaas
  • 2 limoenen
  • 12 eetl room
  • 6 eieren en 2 eidooiers
  • 7 eetl bloem
  • 10 eetl suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker

Bereiding:

  • Strijk een grote springvorm (± ø 20 à 25 cm) in met boter.
  • Laat de boter smelten. Plet de koekjes grof (doe ze in een plastic zak en ga er met de deegrol over)
  • Rasp de schil van de 2 limoenen en pers 1 limoen.
  • Meng de gesmolten boter onder de geplette koekjes samen met de rietsuiker. Verdeel de mengeling op de bodem van de springvorm en druk goed aan.
  • Klop de verse kaas goed op en voeg de griessuiker, de vanillesuiker, de bloem,  de geraspte limoenschil en het limoensap toe. Voeg er de eieren één voor één bij. Meng ook de eierdooiers en de 12 eetl room onder.
  • Giet de limoenkaas in de springvorm en laat eerst 15 min bakken op 220°, dan 45 min op 160°. Kleurt de taart te bruin, dek ze dan af met aluminiumfolie.
  • Laat de taart volledig afkoelen. Maak ze voorzichtig los en zet ze minstens 2u in de koelkast.

Gelukkige verjaardag opa!

Bron: Smakelijk – Colruyt

2 Reacties to “Kaastaart met limoen”

  1. Line januari 31, 2011 bij 08:48 #

    Gelukkige verjaardag!!
    Mmmmhhh,ze zag er terug lekker uit,ik vind ze ook de max!! Echte aanrader!!

    Line

  2. Ilse januari 31, 2011 bij 19:30 #

    Lekker was ze zeker! En oma haar sausje ook! mss ook ’s wat sausjes uitproberen tussendoor? Er waren nog geïnteresseerden…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

The Candid Appetite

Where Cooking Meets Photography

Jules' vriendjes

De kindjes van de Julesklas in SBS Hofstade

Baked Louie's

If only men were as satisfying as chocolate

Pastry Affair

If only men were as satisfying as chocolate

Romeo&Julienne

If only men were as satisfying as chocolate

Annie's Eats

If only men were as satisfying as chocolate

Louie's Sweet Kitchen

If only men were as satisfying as chocolate

%d bloggers op de volgende wijze: